Jump to content

Η Samsung ετοιμάζει... overclocked Snapdragon 8 Gen 2 για το Galaxy S23!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φήμες των τελευταίων ημερών ισχυρίζονται πως η Samsung σχεδιάζει να λανσάρει τη σειρά Galaxy S23 με μια υπερχρονισμένη έκδοση του πιο πρόσφατου και κορυφαίου SoC Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm. Τώρα, μια νέα πληροφορία αποκάλυψε ότι αυτή η ενισχυμένη παραλλαγή της επόμενης γενιάς ναυαρχίδα chipset θα κατασκευάζεται από τη Samsung Foundry.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο νοτιοκορεάτης τεχνολογικός γίγαντας συνήθως πρόσφερε τα high-end smartphones με τα ιδιόκτητα chip’s Exynos παντού εκτός από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Κίνα. Ωστόσο, μετά από αντιδράσεις σχετικά με την αξιοσημείωτη διαφορά απόδοσης, η εταιρεία θα προσφέρει τώρα την παραλλαγή του S23 με chipset της Qualcomm σε παγκόσμιο κλίμακα.

Επιπλέον, πρόσφατες αναφορές είχαν αποκαλύψει ότι ο Snapdragon 8 Gen 2 θα έχει υψηλότερη ταχύτητα ρολογιού από τα πραγματικά μοντέλα, πράγμα που σημαίνει ότι θα προσφέρει ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις. Και τώρα, ένα tweet από το RGcloudS ισχυρίζεται ότι θα υπάρχουν δύο εκδόσεις του Snapdragon 8 Gen 2 SoC. Η παραλλαγή εναλλασσόμενου ρεύματος θα παραχθεί χρησιμοποιώντας τη λειτουργία διαδικασίας N4P της TSMC, ενώ η Samsung Foundry θα κατασκευάσει την έκδοση AB στη διαδικασία LPE 4nm.

Η TSMC είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chip, ενώ και η Samsung Foundry είναι επίσης σημαντικός παίκτης στον ίδιο τομέα. Μιλώντας για τα ίδια τα chip, το Snapdragon 8 Gen 2 πρόκειται να διαθέτει πυρήνα Cortex X3 Prime στα 3,2 GHz και ο πυρήνας Galaxy X3 στο Galaxy S23 φημολογείται ότι έχει ταχύτητα ρολογιού 3,32 GHz. Αυτές είναι όλες οι πληροφορίες που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή, οπότε μείνετε συντονισμένοι στην παρέα μας!

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...