Jump to content

Το "Patch Lag" αφήνει ευάλωτες εκατομμύρια συσκευές Android


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μήνες μετά την κυκλοφορία νέας έκδοσης με σκοπό την επιδιόρθωση ενός προβλήματος από έναν προμηθευτή, οι κατασκευαστές συσκευών Android δεν έχουν ακόμη λύσει οριστικά το όλο θέμα, υπογραμμίζοντας μια ανησυχητική τάση.

Ονομάζεται “patch lag” και περιγράφει τον χρόνο που χρειάζεται μια επιδιόρθωση για να περάσει μια γνωστή ευπάθεια από τον προμηθευτή λογισμικού σε μεμονωμένους κατασκευαστές συσκευών. Τα τελευταία θύματα είναι εκατομμύρια χρήστες συσκευών Pixel, Samsung, Xiaomi και άλλων επώνυμων συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android.

Σύμφωνα με το Project Zero της Google, αφού η ομάδα της ανακάλυψε πέντε ξεχωριστά σφάλματα στο πρόγραμμα οδήγησης GPU της ARM Mali, η ARM εξέδωσε “αμέσως” μια ενημέρωση κώδικα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ωστόσο, το Project Zero ανέφερε ότι κάθε συσκευή δοκιμής που εξέτασαν αυτή την εβδομάδα παραμένει ευάλωτη.

Υπάρχει λίγο φως στο τέλος του τούνελ: Οι ομάδες ανάπτυξης του Android και των συσκευών Pixel δήλωσαν αυτή την εβδομάδα , “Η επιδιόρθωση που παρέχεται από την Arm βρίσκεται υπό δοκιμή επί του παρόντος για συσκευές Android και Pixel και θα παραδοθεί τις επόμενες εβδομάδες. Θα απαιτηθούν συνεργάτες Android OEM να λάβουν το patch για να συμμορφωθούν με τις μελλοντικές απαιτήσεις SPL.”

Έως ότου υπάρξει μια καλύτερη λύση για τη μείωση της καθυστέρησης μεταξύ της στιγμής έκδοσης μιας ενημέρωσης κώδικα και φθάνει στο ευρύτερο οικοσύστημα, εναπόκειται στις ομάδες ασφαλείας να παραμείνουν “σε επαγρύπνηση”, συμβουλεύει η ομάδα του Google Project Zero.

“Όπως στους χρήστες συνιστάται να επιδιορθώνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα όταν είναι διαθέσιμη μια έκδοση που περιέχει ενημερώσεις ασφαλείας, το ίδιο ισχύει και για τους προμηθευτές και τις εταιρείες”, εξηγεί η ομάδα του Google Project Zero.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...