Jump to content

Ο επικεφαλής του App Store, Phil Schiller, αποχωρεί από το Twitter


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

“Κλικάρει” και απενεργοποιεί τον λογαριασμό του στο Twitter ο πρώην επικεφαλής του τμήματος marketing της Apple, Phil Schiller. Μια μικρή παρένθεση εδώ, ο Phil Schiller δεν είναι πλέον επικεφαλής του marketing αφού παραιτήθηκε το 2020, αλλά παραμένει μέλος της Apple υπεύθυνος για το App Store και τις εκδηλώσεις των μέσων ενημέρωσης της εταιρείας.

Πράγματι, είναι πιο γνωστός ως το μοναδικό στέλεχος της Apple που συνήθως λαμβάνει πολύ χρόνο στην οθόνη κατά τη διάρκεια των βασικών ομιλιών της Apple, δείχνοντας τις λεπτομέρειες του νεότερου υλικού στη σκηνή.
Και επιστρέφοντας στο θέμα μας, είναι άγνωστοι οι λόγοι που το Phil Shciller προέβη σε αυτή του την ενέργεια, αλλά η εξαγορά του Elon Musk φαινομενικά δείχνει να έριξε την εταιρεία σε όλεθρο, με μαζικές απολύσεις, χαλαρή συγκράτηση περιεχομένου, καθώς και επιτρέποντας σε ορισμένους αμφιλεγόμενους και προηγουμένως απαγορευμένους χρήστες του Twitter να επιστρέφουν, όπως τον Ντόναλντ Τραμπ, Κάνιε Γουέστ και Άντριου Τέιτ.
Ποιος ήταν όμως ο σημαντικότερος παράγοντας που ανάγκασε τον Phil Schiller να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του; 
Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ, αλλά ο Mark Gurman του Bloomberg εικάζει ότι η μάλλον δημόσια εμφάνιση στάσης απέναντι στις αλλαγές στο Twitter θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη για μια επερχόμενη σύγκρουση μεταξύ Twitter, από τη μία πλευρά, και Apple/Google από την άλλη. Ο Gurman αναμένει ότι η Apple και η Google θα μπορούσαν να αφαιρέσουν το Twitter από το App Store και το Google Play Store λόγω “προβλημάτων ελέγχου περιεχομένου” ή για έναν πολύ πιο ασήμαντο λόγο – η τελευταία αγορά πολλών δισεκατομμυρίων του Elon Musk θα μπορούσε να αμφισβητήσει το 15%-30% των δύο πλατφορμών περικοπές εσόδων.
Τον Μάιο του 2022, ο Elon Musk επέκρινε δημόσια το App Store στο Twitter, υποστηρίζοντας ότι η προμήθεια 30% που παίρνει η Apple είναι “σίγουρα εντάξει” και 10 φορές υψηλότερη από ό,τι θα έπρεπε. Αυτή η κριτική ήρθε λίγο αφότου ο Musk ανακοίνωσε ότι άρχισε να αποκτά μετοχές του Twitter και έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...