Jump to content

H λέξη... "Samsung" ήταν το πιο συχνό password το 2021!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

O καθένας γνωρίζει πως για την μέγιστη ασφάλεια του υπολογιστή του, κρίνεται αναγκαίο να επιλέξει κάποιον κωδικό πρόσβασης. Όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι οι σύνθετοι κωδικοί πρόσβασης είναι πιο δύσκολο να παραβιαστούν. Ορισμένες εφαρμογές και ιστότοποι επιμένουν ακόμη και στους χρήστες να προσθέτουν αριθμούς, κεφαλαία γράμματα ή ακόμα και σύμβολα για να κάνουν τον κωδικό πρόσβασης ισχυρό. Άλλοι επιμένουν ότι ο κωδικός πρόσβασης δεν πρέπει να έχει λιγότερο από έναν ορισμένο αριθμό γραμμάτων. Μερικοί χρησιμοποιούν τα ονόματά τους ή την ημερομηνία γέννησής τους ως κωδικούς πρόσβασης, όμως αυτά είναι πολύ εύκολο να τα μαντέψει κανείς. Ωστόσο, ξέρετε ότι μερικοί άνθρωποι είναι τόσο τεμπέληδες να επιλέξουν έναν κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιούν τα ονόματα των εταιρειών; Λοιπόν, ναι, η λέξη “Samsung” είναι ένας από τους πιο χρησιμοποιούμενους κωδικούς πρόσβασης.

Μια μελέτη από την εταιρεία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, Nordpass, αποκαλύπτει ότι ο όρος Samsung” ή “samsung” είναι ένας από τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους κωδικούς πρόσβασης σε τουλάχιστον 30 χώρες. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Η χρήση του ονόματος της αγαπημένης σας εταιρείας smartphone/smarTV, όπως “Samsung”, ως κωδικό πρόσβασης δεν είναι η χειρότερη απειλή. Ωστόσο, είναι μια τάση που έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Ο κωδικός “samsung” κατατάχθηκε στην 198η θέση το 2019. Αλλά έχει επίσης ανέβει στην κατάταξη στην 189η θέση το 2020 και στην 78η το 2021, ξεφεύγοντας από τις 100 πρώτες θέσεις πέρυσι.

Ο πιο χρησιμοποιούμενος κωδικός πρόσβασης είναι η λέξη “password”, που λέγεται ότι επιλέγεται από σχεδόν 5 εκατομμύρια χρήστες. Άλλοι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιούνται συχνά είναι “123456”, “123456789” και “επισκέπτης”. Όσο για το “samsung”, αποδεικνύεται ότι δεν είναι ο μόνος κωδικός πρόσβασης της επωνυμίας που υιοθετούν αμέτρητοι χρήστες σε όλο το διαδίκτυο. Άλλες μάρκες, όπως η Tiffany, η Nike και η Adidas, είναι επίσης δημοφιλείς. Μερικοί λάτρεις των αυτοκινήτων έχουν πιαστεί να χρησιμοποιούν κωδικούς όπως kia και mini.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...