Jump to content

Το Phantom X2 έρχεται τον επόμενο μήνα με Dimensity 9000


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πέρυσι η Tecno ανέδειξε το πιο premium τηλέφωνό της με το όνομα Phantom X και εστίασε κυρίως στην απόδοση της οθόνης και της κάμερας (η κύρια μονάδα διέθετε αισθητήρα 1/1,3” 50MP). Τώρα υπάρχει μια συνέχεια και η Tecno αποκαλύπτει πιο ισχυρό τηλέφωνο της μέχρι σήμερα.

Το αρχικό μοντέλο X διέθετε ένα chipset Helio G95 και η δημιουργός εταιρεία χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά μονάχα chip’s της MediaTek. Από τότε βέβαια υπήρξαν μερικά τηλέφωνα 5G με Dimensity 810 ή 900, αλλά τίποτα που να χρησιμοποιεί ένα κατάλληλο chip για μια πραγματική συσκευή-ναυαρχίδα.

Η σειρά Phantom X2 πρόκειται να το αλλάξει αυτό και η εταιρεία αποκάλυψε επίσημα ότι τα επερχόμενα τηλέφωνα θα τροφοδοτούνται από το Dimensity 9000. Σίγουρα, δεν είναι ότι πιο πρόσφατο αφού αναφέρεται ως έτος κατασκευής το 2021, αλλά βασίζεται στον κόμβο 4 nm της TSMC που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα για το Apple A16, το Snapdragon 8+ Gen 1 και 8 Gen 2. Όσον αφορά την απόδοση, οι βαθμολογίες του Dimensity 9000 σε AnTuTu είναι συγκρίσιμες με εκείνες του Snapdragon 8 Gen 1.

Μια προσπάθεια που κάνει η Tecno είναι ακόμη και με την premium σειρά Phantom να διατηρήσει τις τιμές σε λογικές τιμές και επιλέγει εξαρτήματα με βάση την σχέση ποιότητας/τιμής, επομένως ένα Dimensity 9200 δεν θα ταίριαζε εδώ και τόσο σωστά. Επιπλέον, το 9000 εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο γρήγορα chipsets.

Κύριο μέλημα της εταιρείας είναι να έχει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας της κάμερας, ειδικά με τηλέφωνα όπως το Phantom X. Το X2 θα βασιστεί σε αυτό με την επιπλέον ισχύ επεξεργασίας του ISP 790. Θα είναι το πρώτο στην οικογένεια που θα υποστηρίζει βίντεο HDR από τρεις κάμερες ταυτόχρονα, . Επίσης, παρέχει επιπλέον ισχύ για τη λειτουργία Super-night Mode της Tecno και λειτουργίες όπως το HDR πολλαπλής έκθεσης.

Το μεγάλο ντεμπούτο για το Tecno Phantom X2 θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου. Δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσα τηλέφωνα θα υπάρχουν στην οικογένεια X2 ούτε επιπλέον λεπτομέρειες εκτός από το chipset.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...