Jump to content

Διαθέσιμη η λειτουργία Emergency SOS στο iPhone 14, έρχεται και στην Ευρώπη


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ενεργή είναι από σήμερα σε ΗΠΑ και Καναδά η νέα λειτουργία Emergency SOS μέσω δορυφόρου που έχει συμπεριληφθεί στο iPhone 14. Τον επόμενο μήνα θα υπάρχει επέκταση του χαρακτηριστικού για χρήση από ιδιοκτήτες στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιρλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η λειτουργία σας επιτρέπει να έρθετε σε επαφή με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ακόμη και σε περιοχές χωρίς σύνδεση κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi. Αυτό μπορεί να είναι κάπου έξω στην έρημο ή μπορεί να είναι στην καρδιά μιας πόλης μετά από μια φυσική καταστροφή που κατέστρεψε το ηλεκτρικό δίκτυο και τις επικοινωνίες.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτό το χαρακτηριστικό είναι ότι απαντάτε σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο με ζωτικές πληροφορίες – τι είδους έκτακτη ανάγκη είναι, πόσα άτομα χρειάζονται βοήθεια και πρόσθετες λεπτομέρειες. Αυτά θα μεταδοθούν απευθείας στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που μπορούν να λάβουν μηνύματα κειμένου ή ένα από τα κέντρα της Apple θα πραγματοποιήσει μια κλήση εκ μέρους σας για όσες δεν το κάνουν.

Μπορείτε να στείλετε και να λάβετε πρόσθετα μηνύματα για να διευκρινίσετε την κατάσταση και να βοηθήσετε τους διασώστες. Επειδή τα δορυφορικά δεδομένα έχουν χαμηλό εύρος ζώνης, η Apple ανέπτυξε μια συμπίεση που συμπιέζει το κείμενο κατά 300%. Το τηλέφωνο χρειάζεται ακόμα περίπου 15 δευτερόλεπτα για τη μετάδοση ενός μηνύματος (ίσως και λίγο περισσότερο αν δεν έχετε καθαρή θέα στον ουρανό).

Εκτός από το ερωτηματολόγιο, το iPhone μπορεί επίσης να μεταδώσει το Medial ID σας, εάν το έχετε ρυθμίσει. Αυτό περιγράφει διάφορες καταστάσεις υγείας που έχετε, έτσι ώστε οι πρώτοι ανταποκριτές να γνωρίζουν τυχόν πιθανά προβλήματα (π.χ. αλλεργίες σε ορισμένα φάρμακα). Επίσης, μπορείτε να έχετε έως και 10 επαφές έκτακτης ανάγκης iMessage, οι οποίες θα λάβουν μια μεταγραφή του μηνύματος έκτακτης ανάγκης που αποστέλλεται μέσω δορυφόρου για να ενημερώνονται για την κατάσταση.

Το τηλέφωνο θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία σύνδεσης με δορυφόρο, η οποία απαιτεί κάποια χειροκίνητη στόχευση. Υπάρχει μια λειτουργία επίδειξης που σας επιτρέπει να εξασκηθείτε ώστε να είστε έτοιμοι για πραγματικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τη δορυφορική συνδεσιμότητα χωρίς έκτακτη ανάγκη είναι να μοιράζεστε την τοποθεσία σας με φίλους και συγγενείς χρησιμοποιώντας τη νέα δυνατότητα Find My. Αυτό και το Emergency SOS είναι διαθέσιμα και στα τέσσερα μοντέλα: iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro και 14 Pro Max. Πρέπει να εκτελέσετε iOS 16.1 ή νεότερη έκδοση για να χρησιμοποιήσετε τις δορυφορικές λειτουργίες. Σημειώστε ότι τα μοντέλα που αγοράστηκαν από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ ή το Μακάο δεν υποστηρίζουν αυτές τις λειτουργίες.

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...