Jump to content

Η MediaTek απειλεί την Qualcomm με το νέο SoC Dimensity 9200


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Την νέα της πρόταση εμφάνισε η MediaTek και αναφερόμαστε στο SoC Dimensity 9200 που είναι έτοιμο να προκαλέσει τους μεγάλους αντιπάλους όπως το Snapdragon 8 Gen 2 και το A16 Bionic. Ο νέος υποψήφιος είναι ένα από τα πρώτα συστήματα σε ένα chip που χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική ARMv9, που αποτελείται από έναν μεγάλο πυρήνα Cortex-X3, τρεις μικρότερους πυρήνες απόδοσης Cortex-A715 και τέσσερις πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης Cortex-A510.

Αυτή η διαμόρφωση λέγεται ότι προσφέρει αύξηση απόδοσης μεταξύ 10 και 15% σε σχέση με τον προκάτοχό της – το Dimensity 9000 με πολύ καλύτερα κέρδη στην απόδοση – έως και 25%. Η απόδοση δεν είναι ο μόνος κρυφός άσος στο μανίκι του Dimensity 9200 – η πλατφόρμα είναι επίσης από τις πρώτες που υποστηρίζει το WiFi 7 και η μονάδα επεξεργασίας γραφικών έρχεται με πολύ μεγαλύτερα κέρδη και υποστήριξη ανίχνευσης ακτίνων.

Η εν λόγω GPU ονομάζεται Immortalis G-715, ένα ολοκαίνουργιο chip ARM ​​που διαθέτει ανίχνευση ακτίνων υλικού, καλύτερο εύρος ζώνης και εντυπωσιακή αύξηση απόδοσης 32% σε σύγκριση με την GPU στο Dimensity 9000, ενώ καταναλώνει 41% λιγότερη ενέργεια.

Στο μπροστινό μέρος του ISP (επεξεργασία σήματος εικόνας) έχουμε το chip Imagiq 890 – το πρώτο που υποστηρίζει αισθητήρες κάμερας RGBW, επομένως να περιμένετε καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό και από smartphone που είναι εξοπλισμένα με αυτό το chip.

Οι πρώτες συσκευές με ενσωματωμένο MediaTek Dimensity 9200 θα αρχίσουν να έρχονται προς το τέλος του τρέχοντος έτους, κυρίως από Κινέζους κατασκευαστές.
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...