Jump to content

Το αναδιπλούμενο iPhone είναι πλέον πραγματικότητα χάρη σε ένα έργο DIY


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πόρτα ανοιχτή θεωρήθηκε πως βρήκε η Apple για να εισέλθει και αυτή στην κούρσα των αναδιπλούμενων τηλεφώνων, αλλά οι πρώτες αναφορές δείχνουν ότι είναι τουλάχιστον μερικά χρόνια μακριά από αυτό το σημείο και μπορεί να μην είναι καν ένα iPhone αλλά μια συσκευή iPad.

Αντί να περιμένουν το πτυσσόμενο iPhone από την Apple, η ομάδα της Tech Aesthetics αποφάσισε να τολμήσει και να δημιουργήσει ένα πτυσσόμενο κάλυμμα από τα εσωτερικά του iPhone X και το πλαίσιο ενός Motorola Razr 2019. Η συσκευή που προέκυψε ονομάζεται iPhone V και χρειάστηκε σχεδόν ένα χρόνο σκληρής δουλειάς, αντίστροφης μηχανικής και πολλαπλών δοκιμών και σφαλμάτων για να ολοκληρωθεί.

Η ομάδα πίσω από το έργο πήρε μια οθόνη iPhone X και αφαίρεσε το γυάλινο κάλυμμα και τα στρώματα αφής ενώ άφησε την ευέλικτη OLED. Η διαδικασία δεν ήταν καθόλου απλή και απαιτούσε λεπτούς ελιγμούς, προηγμένα μηχανήματα και συνολικά 37 οθόνες iPhone X πριν αποκτήσουν μια χρησιμοποιήσιμη.

Το έργο/project περιελάμβανε επίσης ένα ζευγάρι Motorola Razr 2019 που αποσυναρμολογήθηκαν για να χωρέσουν τα εσωτερικά του iPhone X. Η ομάδα κατασκεύασε μια προσαρμοσμένη μητρική πλακέτα με εξαρτήματα εκτυπωμένα σε 3D. Έπρεπε να γίνουν θυσίες λόγω περιορισμών χώρου και το τηλέφωνο κατέληξε με μπαταρία 1.000 mAh που δυστυχώς δεν υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση ή MagSafe.

Σχετικά με το hardware, η ομάδα Tech Aesthetics άρχισε να τροποποιεί το iOS για να ταιριάζει καλύτερα στην αναδιπλούμενη οθόνη μέσω jailbroken mods. Η ολοκληρωμένη συσκευή υποστηρίζει παρουσίες εφαρμογών διαίρεσης οθόνης και μπορεί να χρησιμοποιήσει και τις δύο πλευρές της αναδιπλούμενης οθόνης.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...