Jump to content

Οι δημιουργοί NFT θα πουλούν το ψηφιακό υλικό τους απευθείας στο Instagram


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Άλλον έναν τρόπο έχει επινοήσει η Meta για να επεκτείνει την υποστήριξη για NFT. Η εταιρεία επιτρέπει τώρα σε ορισμένους δημιουργούς να κατασκευάζουν και να πουλούν ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα απευθείας στο Instagram όπως ανακοίνωσε η Meta κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Εβδομάδας Δημιουργού.

Η πλατφόρμα πειραματίζεται με NFT στο Instagram και στο Facebook από πέρυσι, αλλά μέχρι τώρα, οι χρήστες του Instagram μπορούσαν μόνο να επιδείξουν τα ψηφιακά τους συλλεκτικά αντικείμενα. Τώρα, το Instagram θα έχει μια “εργαλειοθήκη”, ώστε οι δημιουργοί να μπορούν να δημιουργούν συλλογές NFT και να τις πουλούν στους θαυμαστές και τους ακόλουθούς τους.

Ενώ το Instagram ενισχύει τις εμπορικές λειτουργίες εδώ και αρκετό καιρό, αυτή η ενημέρωση είναι η πρώτη φορά που επιτρέπει την πλατφόρμα  να ανταγωνιστεί άμεσα τις υπάρχουσες αγορές NFT. Η Meta λέει ότι δεν θα χρειαστεί μείωση των πωλήσεων NFT μέχρι το 2024, αν και το 30% θα αφαιρεθεί από τις πωλήσεις για να ληφθούν υπόψη οι χρεώσεις του καταστήματος εφαρμογών. Οι δημιουργοί μπορούν επίσης να ορίσουν ένα ποσοστό προμήθειας για τις μεταπωλήσεις της δουλειάς τους, που κυμαίνεται από 5% έως 25%.

Τα νέα εργαλεία είναι προς το παρόν διαθέσιμα μόνο σε μια “μικρή ομάδα” δημιουργών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η Meta λέει ότι σχεδιάζει να επεκταθεί σε περισσότερα άτομα και χώρες “σύντομα”. Ωστόσο, η εταιρεία ενημερώνει άλλες λειτουργίες NFT που είναι πιο ευρέως διαθέσιμες. Για τους συλλέκτες, η Meta προσθέτει υποστήριξη για το Solana blockchain και το πορτοφόλι Phantom και ενεργοποιεί τα βίντεο NFT στα προφίλ Instagram. Η εφαρμογή προσθέτει επίσης μεταδεδομένα OpenSea για “επιλεγμένες συλλογές”.

Η επέκταση των NFT στο Instagram είναι μέρος μιας ευρύτερης ώθησης της Meta να αυξήσει τις δυνατότητες δημιουργίας χρημάτων για τους δημιουργούς στις εφαρμογές της. Η εταιρεία επεκτείνει επίσης τις συνδρομές του Instagram και την επαγγελματική λειτουργία για το Facebook. Ακόμη, η Meta φέρνει τα αστέρια του Facebook σε περισσότερα μέρη, συμπεριλαμβανομένων αναρτήσεων φωτογραφιών και κειμένου, ενώ παράλληλα προσθέτει δώρα εντός εφαρμογής στα Reels στο Instagram.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...