Jump to content

Δύσκολες ημέρες για την Intel, προχωρά σε απολύσεις


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κατακόρυφη είναι η πτώση που παρατηρείται στην ζήτηση για προσωπικούς υπολογιστές. Αυτή είναι μια τάση που αυξάνεται τα τελευταία χρόνια και γίνεται πιο σημαντική κάθε χρόνο. Το γεγονός είναι ότι οι προσωπικοί υπολογιστές γίνονται σιγά-σιγά αντικείμενο για τους λάτρεις των επιχειρήσεων ή της τεχνολογίας. Αρκετές εταιρείες υποφέρουν και η Intel δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο κατασκευαστής chips με έδρα τις ΗΠΑ, ένα θρυλικό όνομα σε αυτόν τον κλάδο με δημοφιλείς επεξεργαστές όπως οι σειρές Pentium, Celeron και Core, σχεδιάζει να μειώσει το κόστος του σε μεγάλη κλίμακα. Ως εκ τούτου, μια σειρά απολύσεων είναι μέρος των σχεδίων της εταιρείας για μείωση του κόστους κατά σχεδόν 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε συνέντευξή του, ο CEO της Intel Pat Gelsinger δήλωσε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει στοχευμένες απολύσεις και θα κάνει πολλές αναπροσαρμογές. Αυτά περιλαμβάνουν τη μείωση των ωρών λειτουργίας των εργοστασίων, ως απάντηση στην οικονομική ύφεση. Δεν διευκρίνισε πόσοι από τους περισσότερους από τους 120.000 υπαλλήλους της Intel θα υποφέρουν από αυτές τις αλλαγές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, εργάζεται για να επιτύχει μείωση κόστους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2023. Επιπλέον, η εταιρεία θα αυξήσει τις ετήσιες μειώσεις κόστους και τα κέρδη αποδοτικότητας από 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2025. Με αυτόν τον τρόπο, η Intel θα μειώσει το κόστος έως και 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Intel έκλεισε με χρέος αναδιάρθρωσης ύψους 664 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο που  αντικατοπτρίζει τις αρχικές μειώσεις του κόστους.

Πρόσφατα, η Intel ανακοίνωσε τη σειρά CPU της 13ης γενιάς Intel Raptor Lake και τη σειρά GPU ARC. Οι νέοι επεξεργαστές φέρνουν σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με τους προκατόχους τους. Ωστόσο, ο χρόνος θα δείξει εάν θα μπορέσουν να αποφέρουν στην εταιρεία τα χαμένα έσοδα σε ορισμένα τμήματα.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

H μετάφραση είναι του "το γεγονός είναι ότι οι προσωπικοί υπολογιστές γίνονται σιγά-σιγά αντικείμενο για τους λάτρεις των επιχειρήσεων ή της τεχνολογίας" είναι λάθος. Το πρωτότυπο είναι "the fact is that personal computers are slowly becoming a thing for business or tech enthusiasts". Δεν είναι λοιπόν οι "business enthusiasts" που ενδιαφέρονται για PCs αλλά και γενικά επιχειρήσεις. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...