Jump to content

Eγκαταλείπει η Apple το iPhone 14 Plus και αυξάνει την παραγωγή iPhone 14 Pro/Max


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της σειράς iPhone 14, υπήρξαν αρκετές αναφορές για τις πωλήσεις αυτών των συσκευών και ειδικότερα όλοι αποδέχονται πως εμπορικά οι εκδόσεις Pro και Pro Max τα πηγαίνουν εξαιρετικά. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus. Ο λόγος για αυτό είναι προφανής. Η σειρά iPhone 14 Pro έρχεται με περισσότερες (ίσως πάρα πολλές) βελτιώσεις σε σχέση με τα κανονικά μοντέλα. Σύμφωνα με τον αναλυτή της Tianfeng International, Ming-Chi Kuo, υπάρχουν κάποιες αλλαγές στην παραγωγή στην αλυσίδα εφοδιασμού iPhone της Apple. Οι αλλαγές αφορούν τις γραμμές παραγωγής των Hon Hai Foxconn, Pegatron και Luxshare Precision.

Συζητήσεις ανάμεσα σε Apple και συνεργάτες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με ορισμένα από τα εργοστάσια παραγωγής της. Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την Pegatron και την Luxshare Precision και επιθυμεί να μετατρέψει τη γραμμή παραγωγής iPhone 14 / 14 Plus σε iPhone 14 Pro / 14 Pro Max. Η Luxshare αναμένει να ξεκινήσει την αποστολή του iPhone 14 Pro ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ο Ming-Chi Kuo ισχυρίζεται ότι η Foxconn σχεδιάζει να μειώσει σταδιακά την ικανότητα παραγωγής iPhone από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους για να αντιμετωπίσει εποχιακά προβλήματα. Τα σχέδια για μείωση της παραγωγικής ικανότητας σε μονάδες iPhone θα καθυστερήσουν αφού το εργοστάσιο iPhone της Foxconn στο Zhengzhou εισέλθει σε κοντινή παραγωγή. Δεδομένου ότι το εργοστάσιο iPhone της Zhengzhou Foxconn εισήλθε ξαφνικά στην παραγωγή κλειστού βρόχου χωρίς προειδοποίηση, περισσότερο από το 10% της παγκόσμιας παραγωγικής ικανότητας iPhone θα επηρεαστεί. Ωστόσο, αυτό το γεγονός δεν άλλαξε την τρέχουσα πρόβλεψη αποστολής της αλυσίδας εφοδιασμού iPhone. Η παραγωγική ικανότητα της Foxconn θα αυξηθεί σταδιακά σε λίγες εβδομάδες. Ο αντίκτυπος στις αποστολές iPhone του 4ου τριμήνου 22 θα πρέπει να είναι περιορισμένος.

Άρα η Apple ζητά από την Foxconn να αλλάξει την γραμμή παραγωγής και αντί του iPhone 14/14 Plus θα κατασκευάζει περισσότερες μονάδες iPhone 14 Pro. Μετά την αλλαγή, η αποστολή του iPhone 14 Pro θα αντιπροσωπεύει τη συνολική αποστολή του iPhone 14 το 2ο εξάμηνο του 22. Αυτό είναι περίπου 60–65% (έναντι της προηγούμενης εκτίμησης 55–60%). Επιπλέον, το iPhone 14 Pro Max αντιπροσωπεύει περίπου το 30–35% των αποστολών της σειράς iPhone 14 το 2ο εξάμηνο του 2022. Αυτό το καθιστά το πιο δημοφιλές μοντέλο iPhone 14.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...