Jump to content

Μόνο εφαρμογές 64-bit τρέχουν στα μοντέλα της νέας σειράς Google Pixel 7


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σκληρή πίεση ασκούν η Google και πλήθος συνεργατών της ώστε να μετατραπεί το Android σε μια πλατφόρμα 64-bit και εν τέλει φαίνεται ότι η εταιρεία μπορεί να πετύχει τον στόχο της με τη σειρά Pixel 7.

Ο συντάκτης του Esper, Mishaal Rahman, αποκάλυψε στο Reddit ότι η σειρά Google Pixel 7 μπορεί να αποτελέσει τα πρώτα smartphone Android 64-bit. Αυτό έρχεται αφού αρκετοί χρήστες ανέφεραν ότι δεν μπόρεσαν να φορτώσουν κάποιες εφαρμογές στα νέα τους Pixel.

Ο Rahman ζήτησε από έναν συντάκτη των XDA-Developers να φορτώσει το άλλοτε δημοφιλές παιχνίδι Flappy Bird (το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο ως APK 32-bit), αλλά ο εν λόγω χρήστης έλαβε ένα μήνυμα συστήματος που σημειώνει ότι το παιχνίδι “δεν είναι συμβατό με το τηλέφωνό σας”.

Έγινε και άλλη μια προσπάθεια να φορτωθεί ο ίδιος τίτλος παιχνιδιού σε μια μονάδα ελέγχου Pixel 7 Pro και εμφανίστηκε το ίδιο σφάλμα. Ωστόσο, το παιχνίδι εγκαταστάθηκε χωρίς πρόβλημα σε ένα Samsung Galaxy S22 Ultra.

Στις δικές του σημειώσεις, ο Rahman αναφέρει ότι το Android 13 για το Pixel 7 εξακολουθεί να περιλαμβάνει βιβλιοθήκες συστήματος 32 bit, αλλά με “64-bit-only zygote”, οπότε οι εφαρμογές 32 bit δεν θα εκτελούνται.

Ωστόσο, αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη καθώς ο επεξεργαστής Tensor G2 του Pixel 7 εξακολουθεί να προσφέρει πυρήνες CPU με υποστήριξη 32 bit. Συγκριτικά, οι CPU που ανακοινώθηκαν πρόσφατα της Arm – αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους σε εμπορικές συσκευές το επόμενο έτος – όλες δεν διαθέτουν υποστήριξη 32-bit.

Κι όμως, αυτό δεν πρέπει να είναι πρόβλημα για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων. Η Google έδωσε εντολή από το 2019 ότι όλες οι νέες εφαρμογές και οι ενημερώσεις εφαρμογών πρέπει να προσφέρουν εκδόσεις 64 bit εκτός από τις εκδόσεις 32 bit. Επιπλέον, η εταιρεία έχει σταματήσει να προβάλλει εφαρμογές χωρίς εκδόσεις 64 bit σε συσκευές Android με δυνατότητα 64 bit από τον Αύγουστο του 2021. Επομένως, είναι λογικό το 99% των χρηστών να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα συμβατότητας εφαρμογών σε μια συσκευή με επιλογή μόνο των 64 bit.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...