Jump to content

Ούτε οι... υπάλληλοι της Google δεν εμπιστεύονται το incognito mode του Chrome


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κυρίαρχο είναι το αίσθημα της ανασφάλειας για εκατομμύρια χρήστες που επιλέγουν τον Google Chrome για την καθημερινή τους περιήγηση, ωστόσο το μόνο καλό είναι πως με την λειτουργία της ανώνυμης περιήγησης μπορούν να αποκρύψουν το ιστορικό περιήγησής τους από άλλους χρήστες της ίδιας συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση όμως  δεν προστατεύονται από την ίδια την Google και τους ιστότοπους που επισκέπτονται με αυτήν τη λειτουργία. H εταιρεία αντιμετωπίζει αγωγή 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το θέμα. Ακόμη και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ γνώριζε το πρόβλημα, η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του Chrome δεν είναι ιδιωτική όπως φαίνεται ή όπως θέλουν να πιστεύουν μερικοί εκεί έξω.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Google, Lorraine Twohill, έγραψε ένα άμεσο email στον Sundar Pichai, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ζητώντας του να “κάνει τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης πραγματικά ιδιωτική”. Επειδή η υπηρεσία δεν είναι στην πραγματικότητα ιδιωτική, συνέχισε ο Twohill, η Google αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει “ασαφή γλώσσα αντιστάθμισης κινδύνου”, κάτι που, σύμφωνα με την ίδια, μπορεί να επηρεάσει την εμπιστοσύνη των χρηστών στις υπηρεσίες της εταιρείας.

Άλλα αρχεία που δημοσιοποιήθηκαν ως μέρος των δικαστικών καταθέσεων δείχνουν ότι υπάλληλοι της Google επικρίνουν το όνομα και τη χρήση του εικονιδίου “Spy Guy” ήδη από το 2018. Ο ίδιος υπάλληλος παρείχε μια μελέτη που αποκάλυψε ότι το 56,3% των 460 χρηστών πίστευαν ότι η χρήση της λειτουργίας ανώνυμης περιήγησης θα διατηρούσε ιδιωτικές πληροφορίες τους.

Προς αποφυγή αμφιβολιών, η ανώνυμη περιήγηση του Google Chrome κρύβει μόνο το ιστορικό αναζήτησής σας από άλλους χρήστες της συσκευής σας. Δεν εμποδίζει την Google ή τους διαφημιστικούς συνεργάτες της να παρακολουθούν και να κερδίζουν χρήματα από το ιστορικό αναζήτησής σας. Οι επικριτές του Incognito ισχυρίζονται ότι λόγω της επωνυμίας της Google, φαίνεται να είναι πολύ πιο ασφαλές από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Αυτοί οι επικριτές αποτελούν μέρος της ομαδικής αγωγής και πιο πρόσφατα, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton, ιδιαίτερα ο Paxton ισχυρίζεται ότι οι ισχυρισμοί της εταιρείας σχετικά με την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης είναι “ψευδείς και παραπλανητικές”. Από την πλευρά της, η Google διαψεύδει σθεναρά αυτά τα σενάρια.

Ένας εκπρόσωπος της Google λέει: “Οι έλεγχοι απορρήτου έχουν ενσωματωθεί εδώ και καιρό στις υπηρεσίες μας. Και ενθαρρύνουμε τις ομάδες μας να συζητούν συνεχώς ή να εξετάζουν ιδέες για να τις βελτιώσουν. Η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης παρέχει στους χρήστες μια ιδιωτική εμπειρία περιήγησης και ήμασταν ξεκάθαροι για το πώς λειτουργεί και τι κάνει, σε αντίθεση με τους ενάγοντες σε αυτήν την υπόθεση που έχουν εσκεμμένα εσφαλμένα χαρακτηρίσει τις δηλώσεις μας”, ανέφερε η Google.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η Google υποστηρίζει επίσης ότι οι χρήστες έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους κάθε φορά που χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης δεν παρέχει πλήρη προστασία. Το Bloomberg ανακάλυψε επίσης δικαστικά έγγραφα που δείχνουν ότι άλλοι υπάλληλοι συμφώνησαν με τη γνώμη του Twohill.

Νωρίτερα, ένας μηχανικός δήλωσε: “Πρέπει να σταματήσουμε να το αποκαλούμε ανώνυμο και να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε ένα εικονίδιο Spy Guy”. Σύμφωνα με τον μηχανικό, η δημόσια διαθέσιμη έρευνα δείχνει ότι οι χρήστες δεν γνώριζαν πλήρως τον τρόπο λειτουργίας της δυνατότητας.

Πως να προστατευτείτε;

Χρησιμοποιήστε μία από τις υπηρεσίες VPN εάν θέλετε πλήρη προστασία κατά την πλοήγηση στο web. Ένα VPN, ή εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι για πρόσβαση σε περιεχόμενο με γεωγραφικούς περιορισμούς. Έτσι μπορούν να παρακολουθούν πιο εύκολα τις αγαπημένες τους εκπομπές Netflix και Prime Video στο σπίτι. Ωστόσο, το εργαλείο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για περιήγηση στο διαδίκτυο και με ασφάλεια. Ένα VPN εγγυάται ότι θα είναι απόλυτα προστατευτεμένα τα δεδομένα σας στους διακομιστές του πριν φτάσουν στον ιστότοπο που επισκέπτεστε.

Ο τύπος, η τοποθεσία και το ιστορικό της συσκευής σας δεν θα είναι ξεκάθαρα στον πάροχο VPN ή στον ιστότοπο που επισκέπτεστε. Ακόμη και σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi, τα VPN μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία ασφαλή.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...