Jump to content

Πραγματικότητα πλέον το jailbreak στο Sony PlayStation 5


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από την πρώτη κιόλας περίοδο κυκλοφορίας του PlayStation 5 της Sony, δεν έπαψαν να προσπαθούν συνεχώς οι χάκερ να κάνουν jailbreak στην κονσόλα. Το 2021, το μενού Debug της κονσόλας ξεκλειδώθηκε, σηματοδοτώντας μια σημαντική ανακάλυψη. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, οι χρήστες του Twitter @StretchEcho και @SpecterDev παρέκαμψαν με επιτυχία την ασφάλεια της Sony χρησιμοποιώντας μια εκμετάλλευση του WebKit.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Jailbreaking είναι η διαδικασία εκμετάλλευσης των ελαττωμάτων μιας κλειδωμένης ηλεκτρονικής συσκευής για την εγκατάσταση μη εξουσιοδοτημένου λογισμικού, το οποίο σε αυτή την περίπτωση θα ήταν πειρατικοί τίτλοι παιχνιδιών PS5.

Το hack και τα σχετικά σενάρια Python βρίσκονται στη σελίδα GitHub του Spectre Dev. Μόνο τα συστήματα PlayStation 5 με έκδοση υλικο-λογισμικού 4.03 ή παλαιότερη είναι συμβατά με αυτό. Και οι δύο εκδόσεις της κονσόλας ενδέχεται να είναι jailbroken, αν και για να γίνει αυτό απαιτείται υπολογιστής ή Mac PC.

Το exploit δεν είναι τόσο καλό όσο μερικά από τα προηγούμενα jailbreak του PlayStation 4 επειδή δεν επιτρέπει την εκτέλεση κώδικα στο μηχάνημα. Το μενού Debug και η εγγραφή δεδομένων στον σκληρό δίσκο εξακολουθούν να είναι προσβάσιμα, κάτι που θα μπορούσε να επιτρέψει στους προγραμματιστές να εξερευνήσουν περαιτέρω τα εσωτερικά του PS5, επιτρέποντας την ανάπτυξη ανεπίσημων ενημερώσεων κώδικα και την εξομοίωση για παλαιότερες κονσόλες.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...