Jump to content

Κορυφαίες βαθμολογίες απέσπασε το Apple iPhone 14 Pro από το DxOMark


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η κορυφαία πρόταση της Apple για φέτος είναι το iPhone 14 Pro και μας εγείρει την περιέργεια να μάθουμε πως τα πήγε αυτή η περίφημη συσκευή στην δοκιμή κάμερας του DxOMark. Εν τέλει έγιναν τα απαραίτητα επιμέρους τεστ και το μοντέλο της Apple απέδωσε εξαιρετικά!

Με συνολική βαθμολογία κάμερας 146 πόντους, η συσκευή κέρδισε τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη κάμερας του DxOMark (μόλις ένα βαθμό πίσω από το Honor Magic4 Ultimate). Εκτός από τη δεύτερη θέση συνολικά, το DxOMark αναγνωρίζει επίσης ότι το iPhone 14 Pro έχει τις καλύτερες βαθμολογίες απόδοσης κάμερας selfie σε φωτογραφίες και βίντεο με βαθμολογία 145 πόντους.

Το έμπειρο team του DxOMark τόνισε την κορυφαία βαθμολογία του iPhone και ανέφερε πως όλα οφείλονται στην ακρίβειά του στην αποτύπωση των αποχρώσεων του δέρματος, στη σταθερά γρήγορη τεχνολογία μηδενικής καθυστέρησης κλείστρου, στην ικανότητά του να μειώνει το θάμπωμα κίνησης και στην απόδοση αντίθεσης των προσώπων. Σημείωσε επίσης ότι το φυσικό εφέ bokeh του iPhone 14 Pro από τη λειτουργία πορτρέτου μοιάζει περισσότερο με ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα μιας κάμερας τύπου DSLR.

Το iPhone παραμένει μπροστά όσον αφορά την απόδοση εγγραφής βίντεο με το 14 Pro. Είδε βελτιωμένη ομαλότητα και ρευστότητα των μεταβάσεων του. Η σταθεροποίηση είναι επίσης εξαιρετική, η εγγραφή HDR προσφέρει υψηλή αντίθεση και η παρακολούθηση της αυτόματης εστίασης είναι αξιόπιστη και ακριβής. Η εφαρμογή από την Apple ενός αισθητήρα εικόνας Quad-Bayer αποδίδει μεγάλη ποιότητα και απόδοση εικόνας. Επαίνεσε επίσης την ακρίβεια του iPhone στην εικόνα προεπισκόπησης στο σκόπευτρο σε σύγκριση με την τελική επεξεργασμένη εικόνα.

Τα μόνα σημεία βελτίωσης που σημειώθηκαν ήταν η παρουσία θορύβου και η ελαφρά απώλεια λεπτομερειών κατά τη λήψη φωτογραφιών σε εσωτερικούς χώρους. Υπάρχει επίσης απώλεια λεπτομέρειας κατά τη λήψη φωτογραφιών 3X.

Τώρα στα ευρήματα της κάμερας selfie του DxOMark, η βαθμολογία Selfie των 145 πόντων του iPhone 14 Pro, εγγυάται πολύ καλές λήψεις και σημειώνει μόλις έναν βαθμό πάνω από το Huawei P50 Pro. Η ικανότητα αυτόματης εστίασης που προστέθηκε πρόσφατα και το ταχύτερο διάφραγμα του iPhone 14 Pro συμβάλλουν στην υψηλότερη βαθμολογία του. Το βίντεο selfie ήταν επίσης εξαιρετικό, με εξαιρετική έκθεση, χρώμα και σταθεροποίηση με κορυφαία βαθμολογία 154 πόντους.

Οι ακίνητες εικόνες με την μπροστινή κάμερα παρείχαν μεγάλο δυναμικό εύρος, έκθεση και bokeh. Εξαιρετικές λεπτομέρειες, ακριβείς τόνοι δέρματος και το προσομοιωμένο bokeh σε λειτουργία πορτραίτου υπάρχουν τα πάντα εδώ.

Οι αδυναμίες που σημειώθηκαν για την κάμερα selfie του iPhone 14 Pro είναι ο αξιοσημείωτος θόρυβος στις φωτογραφίες και τα βίντεο στις περισσότερες συνθήκες και οι αλλοιωμένοι και λιγότερο ακριβείς τόνοι δέρματος σε πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού, όπως όταν η σκηνή είναι με οπίσθιο φωτισμό ή σε χαμηλό φωτισμό.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...