Jump to content

Η κάρτα γραφικών Arc A750 των 289 δολαρίων της Intel αλλάζει πολλά στην αγορά!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καθυστερήσεις που δεν έδειχναν να εξαφανίζονται και διαρροές που δεν έλεγαν να σταματήσουν προηγήθηκαν και το προηγούμενο διάστημα για προϊόντα της Intel και τελικά δόθηκε τέλος στο όλο αυτό το σούσουρο.

Οι πρώτες κάρτες γραφικών Arc της Intel για desktop PC λανσάρονται επιτέλους, με τη ναυαρχίδα Arc A770 GPU να κυκλοφορεί στις 12 Οκτωβρίου στην τιμή των 329 $ (ή 349 $ για ένα μοντέλο με 16 GB μνήμης GGDR6 αντί για 8 GB). Αποδεικνύεται ότι δεν θα είναι η μόνη Arc GPU που θα κυκλοφορήσει εκείνη την ημέρα. Το λιγότερο ικανό μοντέλο Arc A750 θα βγει στους δρόμους πωλήσεων την ίδια στιγμή όπως αποκάλυψε εχθές η Intel, με τιμή 289 $ που προορίζεται να “δυσκολέψει” τα πράγματα έναντι ενός βασικού αντιπάλου, της κάρτας GeForce RTX 3060 by Nvidia.

Το Arc A750 είναι λίγο πιο αργό από το premium μοντέλο A770, αλλά η Intel ισχυρίζεται ότι ο νέος ανταγωνιστής της εξακολουθεί να κερδίζει τον κύριο πρωταθλητή της Nvidia τόσο στα 1080p/Ultra όσο και στα 1440p/High σε μια συλλογή με περισσότερα από 50 διαφορετικά παιχνίδια. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι διαθέτετε ένα MSRP κατά 40 $ χαμηλότερο από το RTX 3060 και πολύ κάτω από τα περίπου $400 έως $420 που θα ξοδεύατε στα περισσότερα νέα RTX 3060 που είναι διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή στα καταστήματα λιανικής.

Η Intel κυκλοφόρησε επίσης ένα graphic claiming που ισχυρίζεται ότι τα A770 και A750 προσφέρουν περισσότερη απόδοση έναντι μια κάρτας RTX 3060 (χρησιμοποιώντας μια μέση τιμή 418 $ για το RTX 3060 που λήφθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου από τις λίστες του Newegg). Είναι μια “απολύτως εκπληκτική τιμή που θα μας επαναφέρει στην αγορά”, είπε ο συνεργάτης της Intel, Tom Petersen σε μια ενημέρωση σε δημοσιογράφους.

Η αρχιτεκτονική Xe HPG της Intel είναι βελτιστοποιημένη για σύγχρονα API γραφικών όπως το DirectX 12 και το Vulkan. Αυτές οι τεχνολογίες έχουν δημιουργήσει τεράστιο steam, αλλά τα περισσότερα παραδοσιακά παιχνίδια -ειδικά εκτός του χώρου AAA- κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας το DirectX 11 και ορισμένα παιχνίδια esports εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το εντελώς αρχαίο DX9. Τα γραφήματα αναφοράς επιδόσεων που κυκλοφόρησε η Intel έδειξαν ότι το Arc A750 αντέχει να συγκριθεί με το RTX 3060 σε πολλούς τίτλους, αλλά υστερεί ελαφρώς σε πολλούς άλλους.

Ο ελεγκτής μνήμης του Arc κατασκευάστηκε επίσης ειδικά για να εκμεταλλεύεται τα μεγαλύτερα κομμάτια μνήμης που ενεργοποιούνται με την ενεργοποίηση της PCIe Resizable Bar (ή Smart Access Memory, όπως ονομάζεται στα συστήματα Ryzen). Τα συστήματα Intel που επιστρέφουν στους επεξεργαστές Core 9ης γενιάς έχουν ενημερωθεί για να υποστηρίζουν το ReBAR, αλλά δεν θα θέλετε το Arc εάν το σύστημά σας δεν διαθέτει. “Αν δεν έχετε PCIe ReBAR, πηγαίνετε να πάρετε μια 3060”, είπε ο Petersen στους δημοσιογράφους.

Το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να περιμένουμε και άλλες μετρήσεις. Τα μοντέλα Intel Arc A770 και A750 κυκλοφορούν στις 12 Οκτωβρίου—την ίδια μέρα που η Nvidia RTX 4090 βγαίνει στα καταστήματα με αρχική τιμή πώλησης στα $1.599.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...