Jump to content

Μικραίνει η αγορά tablet, αλλά η Apple παραμένει στην κορυφή


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αστάθεια παρατηρείται στην αγορά των tablets, θα λέγαμε πως αυτή η κατηγορία προϊόντων αυτή την στιγμή βρίσκεται σε περίεργο σημείο και για πολλούς δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους, δηλαδή να αποτελέσουν διαδόχους των notebooks. Εκτός από μια μικρή περίοδο ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η αγορά των tablet βρίσκεται σε πτωτική τάση εδώ και αρκετό καιρό.

Μια πρόσφατη έκθεση της Canalys αποδεικνύει ότι η κατακόρυφη αυτή πτώση πρόκειται να συνεχιστεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αποστολές tablet σημειώνουν πτώση για 4ο συνεχόμενο τρίμηνο και η μείωση είναι 11% σε ετήσια βάση.

Για λόγους συγκρίσεων, να πούμε ότι οι φορητοί υπολογιστές και τα chromebook βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση. Οι πιθανότεροι λόγοι που αναφέρονται στην έκθεση για την αρνητική τάση είναι ο αυξανόμενος παγκόσμιος πληθωρισμός, τα lockdown στην Κίνα λόγω των επιδημιών COVID-19 και η συνολική πτώση των δαπανών για την εκπαίδευση.

Ειδικότερα, τα tablet έχουν βρει έναν σημαντικό ρόλο ύπαρξής τους στην εκπαίδευση, γεγονός που μπορεί να ευθύνεται για την αύξηση των πωλήσεων κατά την περίοδο της διαδικτυακής μάθησης που επέφερε ο COVID-19.

Μια πιο προσεκτική ματιά στην αγορά των tablet δείχνει ότι η δομή της παρέμεινε λίγο πολύ αμετάβλητη. Η Apple παραμένει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης με μερίδιο αγοράς σχεδόν 35%, αλλά συνολικά έχει υποστεί μείωση στις αποστολές περίπου 15%, όμως είναι στην κορυφή και αυτό παραμένει αδιαμφισβήτητο γεγονός!

Η Samsung ακολουθεί την Apple με μερίδιο αγοράς 20% και παρόμοιο επίπεδο αρνητικής καθαρής ανάπτυξης (-13%). Η Lenovo είναι ο τελευταίος κατασκευαστής με διψήφιο μερίδιο αγοράς (10,1%). Η Amazon είναι η μόνη εταιρεία στη λίστα που γνώρισε πράγματι αύξηση στις πωλήσεις (+6,3%).

Αυτοί οι αριθμοί δεν προκαλούν έκπληξη. Η αγορά των tablet χρειάζεται ένα θαύμα αν θέλει να αλλάξει κάτι. Οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα έρθει με τα πιο πρόσφατα iPad της Apple, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν αυτό το φθινόπωρο.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...