Stamatis33 Δημ. February 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2011 (edited) Μετά απο 4 χρόνια αναμονής και σπάσιμο νεύρων................................................................................ Το αναθεματισμένο ΔΟΑΤΑΠ μου έδωσε ισοτιμία αλλά για αντιστοιχία θα πρέπει λέει να πάω να δώσω εξετάσεις σε4 μαθήματα σε ένα ΤΕΙ της Ελλάδας - βέβαια εγώ τελείωσα πανεπιστήμιο και όχι τει - αλλά επειδή η διάρκεια σπουδών ήταν 3 χρόνια μου λένε ότι μόνο ως ΤΕΙ μου το αναγνωρίζουν LOL !!!! ...πηδιόσαντε απ τα παράθυρα ΛΕΜΕ !!! LOL ΜΟΝΟ στην ΕΛΛΑΔΑ γίνονται αυτά...................... !!!!!!!!!!!!! ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΜΟΝΟ στην ΕΛΛΑΔΑ γίνονται αυτά...................... !!!!!!!!!!!!! ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΜΟΝΟ στην ΕΛΛΑΔΑ γίνονται αυτά...................... !!!!!!!!!!!!! ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ[ αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι για την αντιστοιχία με υποχρεώνουν να ξαναδώσω μαθήματα και μάλιστα ψιλο-άσχετα με αυτό που έχω σπουδάσει και ρωτώ αν η Ελλάδα είχα φτιάξει τριετή πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών εδώ και τόσα χρόνια θα μας στέλνανε εμάς σήμερα με το ζόρι για την αντιστοιχία να πάμε να δώσουμε εξετάσεις στο ΤΕΙ της κάθε κωλο-πετινίτσας ? Τότε αφού μας βάζουν να δώσουμε εξετάσεις εδώ με το ζόρι - τι σπουδάζαμε τόσα χρόνια στο εξωτερικό ; Αμ το άλλο, τα ΈΞΟΔΑ να πάω στη Κωλο-πετινίτσα και να ρθω ποιος τα πληρώνει ; Τα έξοδα διαμονής, αγοράς βιβλίων ; Τον χάσιμο χρόνου για ανεύρεση σημειώσεων, ανεύρεση καθηγητών που ενδέχεται να απουσιάζουν :p PpppPPpp κτλ κτλ... ; Θα μου τα πληρώσει το ΔΟΑΤΑΠ αυτά ; γιατί δεν το καταργούν να πάει στο διά*** να ησυχάσουμε ; ΤΑΛΙΑΠΩΡΙΑ ΑΓΧΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΛΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ........ :( :( .........................Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΡΓΑ ΜΑ ΣΤΑΘΕΡΑ Edited February 4, 2011 by Stamatis33 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. February 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2011 συγγνωμη αλλα πριν φυγεις για σπουδες στο εξωτερικο,ίσχυε στο δοαταπ κατι διαφορετικο απο αυτο που λες? Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
holic Δημ. February 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2011 Μετά απο 4 χρόνια αναμονής και σπάσιμο νεύρων................................................................................ Το αναθεματισμένο ΔΟΑΤΑΠ μου έδωσε ισοτιμία αλλά για αντιστοιχία θα πρέπει λέει να πάω να δώσω εξετάσεις σε4 μαθήματα σε ένα ΤΕΙ της Ελλάδας - βέβαια εγώ τελείωσα πανεπιστήμιο και όχι τει - αλλά επειδή η διάρκεια σπουδών ήταν 3 χρόνια μου λένε ότι μόνο ως ΤΕΙ μου το αναγνωρίζουν LOL !!!! ...πηδιόσαντε απ τα παράθυρα ΛΕΜΕ !!! LOL ΜΟΝΟ στην ΕΛΛΑΔΑ γίνονται αυτά...................... !!!!!!!!!!!!! ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΜΟΝΟ στην ΕΛΛΑΔΑ γίνονται αυτά...................... !!!!!!!!!!!!! ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΜΟΝΟ στην ΕΛΛΑΔΑ γίνονται αυτά...................... !!!!!!!!!!!!! ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ[ αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι για την αντιστοιχία με υποχρεώνουν να ξαναδώσω μαθήματα και μάλιστα ψιλο-άσχετα με αυτό που έχω σπουδάσει και ρωτώ αν η Ελλάδα είχα φτιάξει τριετή πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών εδώ και τόσα χρόνια θα μας στέλνανε εμάς σήμερα με το ζόρι για την αντιστοιχία να πάμε να δώσουμε εξετάσεις στο ΤΕΙ της κάθε κωλο-πετινίτσας ? Τότε αφού μας βάζουν να δώσουμε εξετάσεις εδώ με το ζόρι - τι σπουδάζαμε τόσα χρόνια στο εξωτερικό ; Αμ το άλλο, τα ΈΞΟΔΑ να πάω στη Κωλο-πετινίτσα και να ρθω ποιος τα πληρώνει ; Τα έξοδα διαμονής, αγοράς βιβλίων ; Τον χάσιμο χρόνου για ανεύρεση σημειώσεων, ανεύρεση καθηγητών που ενδέχεται να απουσιάζουν :p PpppPPpp κτλ κτλ... ; Θα μου τα πληρώσει το ΔΟΑΤΑΠ αυτά ; γιατί δεν το καταργούν να πάει στο διά*** να ησυχάσουμε ; ΤΑΛΙΑΠΩΡΙΑ ΑΓΧΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΛΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ........ :( :( .........................Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΡΓΑ ΜΑ ΣΤΑΘΕΡΑ Δεν σε γνωρίζω προσωπικά. Όμως ο τρόπος που γράφεις εδώ με τις άπειρες τελείες, κόμματα κ.ο.κ μου δίχνει ότι είσαι ανώριμος. Καταλαβαίνω ότι είσαι απελπισμένος, αλλά αυτό έπρεπε να το είχες σκευτεί πρίν φύγεις από Ελλάδα για να σπουδάσεις έξω. Όταν έφευγες από την Ελλάδα για να σπουδάσεις έξω δεν γνώριζες τι ίσχυε εδώ? Για ποιό λόγο να εξισωθείς κύριέ μου με τα πανεπιστήμια όταν έκανες 3 χρόνια έξω? Εμείς εδώ είμαστε οι χαζοί που κάνουμε 4 χρόνια, και πόσο μάλλον οι πολυτεχνικές σχολές που κάνουν 5 χρόνια ? Ακόμα και τα ΤΕΙ που ΤΟΣΟ σνομπάρεις (για κάποιον λόγο που μόνο εσύ γνωρίζεις) , είναι τέσσερα (4) ναι τέσσερα χρόνια. Να είσαι και ευχαριστημένος αν σου το αναγνωρίσουν σαν ΤΕΙ. Γνωρίζω πολύ καλλά πως δίνονται τα πτυχία έξω, και ειδικά στην Αγγλία, από πολλούς γνωστούς μου. (Δεν ξέρω εσύ που σπούδασες βέβαια) Whatever, για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, υπάρχουν έξω πολλά καλά/καλύτερα/τραγικά καλύτερα/(...) ανώτατα ιδρύματα από τα ελληνικά. Μια συμβουλή, εαν θέλεις ντε και καλά, να εξισωθείς με ΑΕΙ, πήγαινε πάλι έξω πάρε κανα μεταπτυχιακό του κιλού , εχμ, συγνώμη του ενώς χρόνου ήθελα να πω, και γύρνα πίσω... να πάρεις αυτό που θέλεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kaluas Δημ. February 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2011 Καταλαβαίνω ότι είσαι απελπισμένος, αλλά αυτό έπρεπε να το είχες σκευτεί πρίν φύγεις από Ελλάδα για να σπουδάσεις έξω. Πρώτον, θα έπρεπε να μιλάς καλύτερα ... Όντως δεν τον γνωρίζεις προσωπικά ... Δεύτερον, δεν ξέρεις τι και πως για να τον κρίνεις ... Μπορεί για σένα να ήταν έλλειψη διαβάσματος η αποτυχία στις πανελλήνιες, η πραγματικότητα όμως μπορεί να ναι μακριά ... Οπότε μην κρίνεις κανέναν ... Τρίτον, δεν είναι 4 χρόνια, είναι και 6 και 7 .... Ενώ εμείς (φοιτητής σε κολλέγιο προσωπικά) είμαστε σε γραμμή και δεν τολμάμε να αφήσουμε ένα μάθημα γιατί κοστίζει χιλιάρικο φίλε ... Τέταρτον, και να λεγα ότι ήταν και καλά χρόνια από άποψη εκπαίδευσης, καληνύχτα ... Καθηγητές θεόμουρλοι, παρατάξεις (και καθηγητές εννοείται να τις βολεύουν καλά καλά τις παρατάξεις), χάλια εγκαταστάσεις στην πλειοψηφία των πανεπιστημίων, εξετάσεις με τυχαία αποτελέσματα, πρόγραμμα εξουθενωτικό και από μαθήματα ότι να ναι .... Δεν θα προσθέσω ότι η σχολή μου δεν έχει γίνει ποτέ στόχος αλλοδαπών .... Στο μοναδικό που θα συμφωνήσω είναι πως το ΙΕΚ είναι για μένα πολλές φορές καλύτερο από ΑΕΙ, αλλά και πάλι, όταν ο άλλος έχει σκάσει λεφτά για ένα χαρτί από πανεπιστήμιο, περιμένει να γράφει το χαρτί του "Πανεπιστήμιο" ... Δεν πιστεύω ότι σου ναι δύσκολο να το καταλάβεις ... Αν έχεις περισσότερες αντιρρήσεις επί του θέματος είναι προσωπική μου άποψη ότι δεν θα πρεπε να είσαι σε αυτό το θέμα .... Παράθεση Nokia N9 & S.E.X. Play User x ) Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. February 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2011 και παρακαλώ συνεχίζουμε χωρίς άλλους χαρακτηρισμούς...σε αντίθετη περίπτωση θα τα πάρει όλα η σκούπα..:) thanks. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
holic Δημ. February 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2011 Πρώτον, θα έπρεπε να μιλάς καλύτερα ... Όντως δεν τον γνωρίζεις προσωπικά ... Δεύτερον, δεν ξέρεις τι και πως για να τον κρίνεις ... Μπορεί για σένα να ήταν έλλειψη διαβάσματος η αποτυχία στις πανελλήνιες, η πραγματικότητα όμως μπορεί να ναι μακριά ... Οπότε μην κρίνεις κανέναν ... Τρίτον, δεν είναι 4 χρόνια, είναι και 6 και 7 .... Ενώ εμείς (φοιτητής σε κολλέγιο προσωπικά) είμαστε σε γραμμή και δεν τολμάμε να αφήσουμε ένα μάθημα γιατί κοστίζει χιλιάρικο φίλε ... Τέταρτον, και να λεγα ότι ήταν και καλά χρόνια από άποψη εκπαίδευσης, καληνύχτα ... Καθηγητές θεόμουρλοι, παρατάξεις (και καθηγητές εννοείται να τις βολεύουν καλά καλά τις παρατάξεις), χάλια εγκαταστάσεις στην πλειοψηφία των πανεπιστημίων, εξετάσεις με τυχαία αποτελέσματα, πρόγραμμα εξουθενωτικό και από μαθήματα ότι να ναι .... Δεν θα προσθέσω ότι η σχολή μου δεν έχει γίνει ποτέ στόχος αλλοδαπών .... Στο μοναδικό που θα συμφωνήσω είναι πως το ΙΕΚ είναι για μένα πολλές φορές καλύτερο από ΑΕΙ, αλλά και πάλι, όταν ο άλλος έχει σκάσει λεφτά για ένα χαρτί από πανεπιστήμιο, περιμένει να γράφει το χαρτί του "Πανεπιστήμιο" ... Δεν πιστεύω ότι σου ναι δύσκολο να το καταλάβεις ... Αν έχεις περισσότερες αντιρρήσεις επί του θέματος είναι προσωπική μου άποψη ότι δεν θα πρεπε να είσαι σε αυτό το θέμα .... Από που να αρχίσω και που να τελειώσω... Αυτό που λες σχετικά με τα ΙΕΚ, συμφωνείς με τον εαυτό σου μάλλον, δεν μίλησε κανείς εδώ μέσα για ΙΕΚ. Επίσης αφού το ΙΕΚ είναι καλύτερο από το ΑΕΙ κατα την άποψή σου okay, κάθε άνθρωπος έχει θέσει διαφορετικούς στόχους,αξίες,ιδανικά για την ζωή του και πορεύεται με βάση αυτά, εξάλου και τα τεχνικά επαγγέλματα μια χαρά χρήματα προσφέρουν αν το τοποθετείς εκεί. Σχετικά για το στόχο αλλοδαπών... μακάρι να ήταν και η δική σου η σχολή στόχος αλοδαπών, δεν θα επεκταθώ και ο νοών νοείτο. Το επίπεδο των περισσότερων κολλεγίων στην Ελλάδα είναι αυτό που λέμε το απόλυτο trash, και μην μου λες για το χιλιάρικο, γιατί το έχω ξαναακούσει. Οταν θα μπεις στο ΕΜΠ ή στο κάθε ΕΜΠ στην Ελλάδα, και θα δίνεις για 1259981 φορά Θερμοδυναμική ΙΙ, και έχεις σκίστει στο διάβασμα και όχι στο "gaming <3" , και πάλι θα σε κόβει (!) , τότε θα καταλάβεις για πόσα χιλιάρικα μιλάμε. Για τα υπόλυπα περι θεόμουρλων καθηγητών παρατάξεων κτλπ, είναι δίκη σου άποψη που δεν είσαι μέσα και δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις καλά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TheSmiths Δημ. February 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2011 Για να χαλαρώσουμε λίγο θα μιλήσω πιο ηρεμα. Εγώ είμαι 33 πια, έχω πτυχίο κολεγίου σε διοίκηση επιχειρήσεων και εργάζομαι στον ιδ.τομέα. Το πτυχίο μου γράφει University of Sunderland και φυσικά προς το παρόν δεν έχει αναγνωριστεί από το κράτος. Αδικο πιστεύω, γιατί θα έπρεπε να υπάρχει μια ισορροπία, κάποιοα αναγνώριση μαθημάτων για αυτούς που τέλος πάντων θέλουν να τρυπώσουν στο δημόσιο. Γιατί κατά τα άλλα, στην πορεία μου μέχρι τώρα δεν συνάντησα εμπόδια στον ιδ.τομέα. Τώρα για συγκρίσεις, σε εμάς τουλάχιστον γινόταν μάθημα στη σχολή, οι καθηγητές οι πιο πολλοί φιλότιμοι, μεθοδικοί, αλλά όχι διάνοιες όπως σε ΑΕΙ. Τα μαθήματα τα περνάγαμε με πολύ κόπο, πολλές εργασίες και παρουσιάσεις, σε 3 απουσίες έχανες μάθημα, αν χανόταν μάθημα από αργεία γινόταν αναπλήρωση,και ήταν ναι μεν 3 αλλά εξαντλητικά χρόνια, με την πτυχιακή να δίνεται μετά το καλοκαίρι δηλαδή καβάλαγε σεπτέμβρης - οκτώβρης. Στα ΑΕΙ μερικοί φίλοι μου τα βγάλανε με πολύ δι'αβασμα και άλλοι ούτε που πατάγανε, με αντιγραφές και με σκονάκι, και όλο εκδρομές με τις παρατάξεις και Εράσμους ήταν το μυαλό τους. Κλείνοντας,και για να μην τα ισοπεδόνουμε όλα γιατί γνωρίζω και Κολέγια που τα πέρνανε αλλοι επίσης χωρίς διάβασμα. Τώρα αν σε εμένα υπήρχε δυνατότητα να δώσω 3-4 μαθήματα για αναγνωριστεί, θα το έκανα για το ****το, και γιατί όχι για να έκανα και μετά κανένα μεταπτυχιακό αναγνωρισμένο πια από το κράτος, και δεν ξέρω γιατί αυτοί οι κύριοι μας υποβιβάζουν τόσο. Λες και τώρα που δεν μας αναγνωρίζουν ισοτιμία υπάρχει αξιοκρατία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kaluas Δημ. February 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2011 (edited) Από που να αρχίσω και που να τελειώσω... Αυτό που λες σχετικά με τα ΙΕΚ, συμφωνείς με τον εαυτό σου μάλλον, δεν μίλησε κανείς εδώ μέσα για ΙΕΚ. Επίσης αφού το ΙΕΚ είναι καλύτερο από το ΑΕΙ κατα την άποψή σου okay, κάθε άνθρωπος έχει θέσει διαφορετικούς στόχους,αξίες,ιδανικά για την ζωή του και πορεύεται με βάση αυτά, εξάλου και τα τεχνικά επαγγέλματα μια χαρά χρήματα προσφέρουν αν το τοποθετείς εκεί. Σχετικά για το στόχο αλλοδαπών... μακάρι να ήταν και η δική σου η σχολή στόχος αλοδαπών, δεν θα επεκταθώ και ο νοών νοείτο. Το επίπεδο των περισσότερων κολλεγίων στην Ελλάδα είναι αυτό που λέμε το απόλυτο trash, και μην μου λες για το χιλιάρικο, γιατί το έχω ξαναακούσει. Οταν θα μπεις στο ΕΜΠ ή στο κάθε ΕΜΠ στην Ελλάδα, και θα δίνεις για 1259981 φορά Θερμοδυναμική ΙΙ, και έχεις σκίστει στο διάβασμα και όχι στο "gaming <3" , και πάλι θα σε κόβει (!) , τότε θα καταλάβεις για πόσα χιλιάρικα μιλάμε. Για τα υπόλυπα περι θεόμουρλων καθηγητών παρατάξεων κτλπ, είναι δίκη σου άποψη που δεν είσαι μέσα και δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις καλά. Ναι τελείωσε το εξάμηνό μου χθες και οι τελευταίες μέρες ήταν πολύ εξουθενωτικές ... Άσε τι να σου λέω, αν τυχόν περάσεις από κολλέγιο θα καταλάβεις .... Βέβαια έχεις καταλάβει ότι μπερδεύτηκα και δεν ήθελα να γράψω ΙΕΚ αλλά τα ΤΕΙ που απάντησες πιο πάνω στον Stamatis33 : Ακόμα και τα ΤΕΙ που ΤΟΣΟ σνομπάρεις (για κάποιον λόγο που μόνο εσύ γνωρίζεις) , είναι τέσσερα (4) ναι τέσσερα χρόνια. Να είσαι και ευχαριστημένος αν σου το αναγνωρίσουν σαν ΤΕΙ.. Αλλά συγγνώμη εσύ θες κουβέντα να γίνεται και φαίνεται πως πολύ απλά δεν έχεις επιχειρήματα, κολλάς στην μία λέξη και στην υπογραφή του άλλου ... Αμ έλα ντε μεγάλε που δεν είναι προσωπική η διαμάχη και ούτε θέλω να την αναγάγω σε προσωπική ούτε και εσύ δυστυχώς ... Στο θέμα μας λοιπόν, μάθε ότι δεν πήγαν όλοι από το σχολείο μου σε κολλέγιο .... Μέσα από 4 χρονιές, μόνο 3 άτομα ακολουθήσαμε ιδιωτική εκπαίδευση ... Οι υπόλοιποι σε πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα απ'όπου τυχαίνει και γνωρίζω την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια .... Δεν μπορεί να μου αρνηθεί κανένας τίποτα γιατί άλλα τα έχω ζήσει, σε πολλά αμφιθέατρα σε Αθήνα, Χαλκίδα, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή, άλλα εκατοντάδες σκηνικά τα ακούω κάθε μέρα τα τελευταία 3 χρόνια ... Αν θες να πεις την δικιά σου αντίθετη άποψη έχει καλώς, σε forum είμαστε ... Αν είναι να καθόμαστε να παίζουμε σαν μικρά μωρά και όταν έχει δίκαιο ο άλλος να μας ενοχλεί μία κουβέντα, τα ρούχα του, το κινητό του ή η υπογραφή του τότε άστο καλύτερα, δεν θα απαντήσω σε περιπτώσεις .. Edited February 5, 2011 by kaluas Παράθεση Nokia N9 & S.E.X. Play User x ) Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Harbinger Δημ. January 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2016 Παιδια λιγη βοηθεια. Ετοιμαζομαι να ξεκινισω διαδικασια αντιστοιχισης πτυχιου απο Αγγλια σε ελληνικο ΤΕΙ. Συγκεκριμενα, Bachelor in Engineering (Beng) Computer Engineering. Το θεμα ειναι οτι πρεπει να δηλωσω το αντιστοιχο ΤΕΙ βαση προγραμματος σπουδων και δεν εχω ιδεα τι παιζει εδω μερια και ποιο ειναι το αντιστοιχο. Το ζητουμενο προφανως ειναι να μην χρειαστει να δωσω μαθηματα (λογο εργασιας δεν υπαρχει χρονος και λογο ηλικας δεν υπαρχει ορεξη για διαβασμα ξανα...). Υποθετω οτι το σωστο μαλλον ειναι ΤΕΙ Πληροφορικης. Οποιος βοηθησει κερδιζει να αγαπη μου! :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts