Jump to content

Εντυπωσιακή βελτίωση για το chip Apple A16 στο AnTuTu


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ένα πρώιμο αποτέλεσμα του Geekbench πρόβαλε μια ιδιαίτερα ζοφερή εικόνα περί της απόδοσης του νέου chipset Apple A16, ωστόσο, τώρα που η ομάδα του AnTuTu έχει φανερώσει τα αποτελέσματα από τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, τα πράγματα φαίνονται καλύτερα.

Το μοντέλο Pro καταγράφει συνολική βαθμολογία 978.147 πόντων, το Pro Max κατάφερε να συγκεντρώσεις 972.936 πόντους. Αυτό αντιπροσωπεύει μια βελτίωση περίπου 19% σε σύγκριση με τα μοντέλα της σειράς 13. Επίσης, σημειώστε ότι αφού τα νέα iPhone 14 και iPhone 14 Plus που χρησιμοποιούν το chipset από το δίδυμο των περσινών iPhone 13 Pro. Τα τηλέφωνα vanilla iPhone 14 αναβαθμίστηκαν επίσης σε 6 GB RAM.

Εξετάζοντας τις επιμέρους αναλύσεις των μετρήσεων, η απόδοση της CPU αυξήθηκε κατά ένα αξιοσέβαστο νούμερο της τάξεως του 17%, ενώ η βαθμολογία της μνήμης αυξήθηκε κατά 10%. Είναι πράγματι εντυπωσιακό το άλμα απόδοσης που παρουσιάζει η GPU και μιλάμε για βελτίωση κατά 28% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Μας εκπλήσσει που η Apple δεν το ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αλλά αυτή θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη βελτίωση των τελευταίων ετών.

Για λόγους σύγκρισης πρέπει να αναφέρουμε πως τα πρώτα αποτελέσματα του AnTuTu για το iPhone 13 Pro πέρυσι έδειξαν αύξηση 17% στη βαθμολογία CPU σε σχέση με τη γενιά 12 Pro και 19% για την GPU. Πέρυσι ήταν η βαθμολογία μνήμης που εντυπωσίασε με άλμα 44%.

Σημειώστε ότι το ζεύγος iPhone 14 Pro που δοκιμάστηκε είχε 1TB αποθηκευτικό χώρο, κάτι που του δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι των μοντέλων με μικρότερη χωρητικότητα. Ωστόσο, το chipset A16 παρουσιάζει σταθερή βελτίωση απόδοσης σε σχέση με το chip’s του περασμένου έτους.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...