Jump to content

Απειροελάχιστη βελτίωση του iPhone 14 Pro Max με το chipset A16 στο GeekBench


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μόνο όσοι προτιμήσουν να προμηθευτούν τα νέα iPhone 14 Pro και 14 Pro Max λαμβάνουν το αποκλειστικό προνόμιο να δοκιμάζουν την ισχύ του chipset Apple A16. Τα “υποδεέστερα” iPhone 14 και 14 Plus παίρνουν το A15 του περασμένου έτους. Πόσο χάνουν σε απόδοση; Τα τηλέφωνα θα κυκλοφορήσουν στις 16 Σεπτεμβρίου, οπότε δεν μπορούμε να απαντήσουμε πλήρως σε αυτήν την ερώτηση ακόμα γιατί κανένας δεν έτυχε να τεστάρει στην πράξη τα καινούργια μοντέλα. Ευτυχώς υπάρχει μια βαθμολογία στο Geekbench που μας δίνει μια πρώτη γεύση.

Το “iPhone 15,3”, ουσιαστικά γνωστό ως iPhone 14 Pro Max, πέτυχε σκορ 1.879 πόντων στο single-core test και 4.664 στο multi-core test. Το iPhone 13 Pro Max σημείωνε βαθμολογίες 1.725 και 4.848, αντίστοιχα.

Αυτό αντιπροσωπεύει 9% καλύτερη απόδοση στο τεστ μονού πυρήνα και στην πραγματικότητα μια μικρή μείωση στη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων. Και αυτό συμβαίνει λόγω της αύξησης της μέγιστης ταχύτητας ρολογιού των πυρήνων απόδοσης από 3,23 GHz σε 3,46 GHz.

Φυσικά, εξετάζουμε μόνο ένα αποτέλεσμα από το chipset Apple A16, οπότε είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα. Ωστόσο, αν αυτό το αποτέλεσμα είναι με οποιονδήποτε τρόπο αντιπροσωπευτικό, το νέο chipset δεν ακούγεται και τόσο εντυπωσιακό.

Διατηρούμε όμως τις επιφυλάξεις μας, γιατί η πραγματικότητα μπορεί να είναι μακριά. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η Apple έδειξε αυτό το γράφημα συγκρίνοντας το νέο A16 με το chipset A13 του 2019, λέγοντας ότι η απόδοση της CPU είναι αυξημένη κατά 33,3%. Αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια τριών ετών, επομένως αυτό το 9% σε σύγκριση με πέρυσι φαίνεται κάπως πιστευτό, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση.

Οι επιδόσεις δεν είναι το παν, η Apple ισχυρίζεται ότι η αύξηση απόδοσης κατά 33,3% συνοδεύεται επίσης από μείωση της ισχύος κατά 20%. Έρχεται επίσης με αναβαθμίσεις κόμβων – 4nm για A16, 5nm για A15 και 7nm+ για A13.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Geekbench δεν δοκιμάζει την GPU και το A16 θα πρέπει να φέρει μια βελτίωση και σε αυτό το μέτωπο. Επίσης, το cgipset A15 που χρησιμοποιείται στα iPhone 14 και 14 Plus είναι η έκδοση GPU 5 πυρήνων που χρησιμοποιήθηκε στα 13 Pro και 13 Pro Max (τα 13 και 13 mini χρησιμοποιούσαν έκδοση 4 πυρήνων).

Μια τελευταία σημείωση, το iPhone 14 Pro Max εξακολουθεί να έχει 6 GB RAM (ίδια με το 13 Pro Max).

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...