Jump to content

Η Apple υποχρεώνεται να πουλά iPhone με φορτιστή στη Βραζιλία


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Νέα εντολή της κυβέρνησης στη Βραζιλία, αναστέλλει την πώληση οποιουδήποτε iPhone δεν συνοδεύεται από φορτιστή στη συσκευασία.

Για επανάληψη του όλου θέματος, να πούμε ότι η Apple αφαίρεσε αρχικά τον φορτιστή από το κουτί με το iPhone 12 και έκτοτε δεν έχει συμπεριλάβει σε κανένα άλλο μοντέλο iPhone αυτό το βασικό αξεσουάρ. Επομένως, ότι όλα τα iPhone που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 3 χρόνια δεν μπορούν πλέον να πωλούνται νόμιμα στη Βραζιλία.

Οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύτηκαν αρχικά από τις αρχές της Βραζιλίας στην επίσημη εφημερίδα της χώρας. Στη συνέχεια το όλο θέμα καλύφθηκε από το Reuters σε ένα ειδικό άρθρο. Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση είναι ότι η αφαίρεση του φορτιστή συνιστά “την σκόπιμη πρακτική που εισάγει διακρίσεις σε βάρος των καταναλωτών”. Η συνήθης υπεράσπιση της Apple, δηλαδή ότι ο φορτιστής δεν περιλαμβάνεται λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών, δεν θεωρήθηκε ως μια βάσιμη δικαιολογία στο δικαστήριο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Apple προσάγεται στο δικαστήριο λόγω μιας αμφιλεγόμενης πρακτικής. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία από το Cupertino πιέζεται αυτή τη στιγμή από νομοθέτες σε όλο τον κόσμο να εγκαταλείψει την ιδιόκτητη θύρα Lightning υπέρ του USB-C ακριβώς για χάρη των πελατών.

Ομολογουμένως, οι περισσότεροι μεγάλοι κατασκευαστές smartphones αρέσκονται στην πρακτική να μην περιλαμβάνουν φορτιστή στο κουτί. Το αν η ελκυστικότητα έγκειται στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ή στα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, παραμένει προς συζήτηση.

Η Apple δεν έχει εκδώσει ακόμη επίσημη δήλωση. Δεδομένου του τεράστιου μεγέθους της αγοράς της Βραζιλίας, είναι μάλλον απίθανο ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός να παραμείνει αδρανής.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...