Jump to content

Qualcomm: Μόλις ανακοινώθηκαν τα Snapdragon 6 Gen 1 και Snapdragon 4 Gen 1


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Απλά και λιτά, σήμερα η Qualcomm ανακοίνωσε τα chipsets της μεσαίας κατηγορίας Snapdragon 6 Gen 1 και της “μικρότερης” σειράς Snapdragon 4 Gen 1. Το 6 Gen 1 βασίζεται σε μια διαδικασία κατασκευής 4nm, ενώ το πιο προσιτό SD 4 Gen 1 παραμένει στον κόμβο των 6nm. Οι πρώτες συσκευές με SD 6 Gen 1 αναμένεται να φτάσουν το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ το SD 4 Gen 1 θα κάνει το ντεμπούτο του αυτό το τρίμηνο.

Το μόνο κακό είναι πως η Qualcomm δεν μοιράστηκε τις πλήρεις προδιαγραφές των CPU, επομένως γνωρίζουμε μόνο ότι οι κύριοι πυρήνες του Snapdragon 6 Gen 1 θα ανεβαίνουν στα 2,2 GHz ενώ του SD 4 Gen 1 η μονάδα CPU φθάνει τα 2,0 GHz. Και τα δύο μοντέλα προσφέρουν οκτώ πυρήνες, αλλά η αρχιτεκτονική και η ισχυρή/αποτελεσματική ανάλυση δεν επιβεβαιώθηκαν. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις χρησιμοποιούμενες GPU Adreno.

Στα όσα δήλωσε η Qualcomm για τον Snapdragon 6 Gen 1 μεταξύ άλλων ξεχωρίζει η δήλωση για 35% αύξηση στην απόδοση γραφικών καθώς και 40% βελτίωση στην υπολογιστική απόδοση. Το Snapdragon 4 Gen 1 προσφέρει 15% ταχύτερη CPU και 10% πιο ισχυρή GPU. Υποθέτουμε ότι αυτή η σύγκριση είναι με τον Snapdragon 480/480+, καθώς η εταιρεία δεν έχει άλλα chipsets της σειράς 400 προς το παρόν.

Ο Snapdragon 6 Gen 1 διαθέτει τον 12-bit Spectra Triple ISP που υποστηρίζει εγγενή λήψη εικόνας HDR και κάμερες 200MP. Τα βίντεο HDR είναι επίσης στο μενού. Ορισμένες προηγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης είναι διαθέσιμες και το chipset χρησιμοποιεί την 7ης γενιάς Qualcomm AI Engine βοηθώντας με το εφέ bokeh και τη γενική απόδοση και βελτιστοποίηση ενέργειας.

Το Snapdragon 6 Gen 1 φέρνει συνδεσιμότητα Wi-Fi 6E καθώς και μόντεμ 4ης γενιάς Snapdragon X62 5G.

Ο κινητήρας AI της Qualcomm χρησιμοποιείται και στο SD 4 Gen 1, αλλά δεν είναι ο πιο πρόσφατος. Το νέο υλικό μπορεί πλέον να υποστηρίξει οθόνες FHD+ 120Hz με σκίαση μεταβλητού ρυθμού.

Ο Spectra Triple ISP στο 4 Gen 1 φροντίζει για τον θόρυβο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Multi-frame Noise Reduction και μπορεί να υποστηρίξει κάμερες 108MP.

Η συνδεσιμότητα 5G είναι διαθέσιμη μέσω του μόντεμ Snapdragon X51 5G, αλλά δεν υπάρχει υποστήριξη Wi-Fi 6E εδώ.

Το Snapdragon 4 Gen 1 θα κάνει το ντεμπούτο του στο επερχόμενο smartphone Z6 Lite του iQOO και θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως πριν από το τέλος αυτού του τριμήνου, δηλαδή σε τρεις εβδομάδες από τώρα.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...