Jump to content

Η Google δοκιμάζει έναν τρόπο να σας κατευθύνει προς μικρότερα άρθρα


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είναι κοινώς αποδεκτό πως η Google έχει ένα μεγάλο ταλέντο στο να διατηρεί τα αποτελέσματα αναζήτησής της χρήσιμα και ενημερωμένα και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο επιστρέφουμε τόσο συχνά στον ιστότοπό της για αμέτρητες αναζητήσεις. Συχνά όταν αναζητάμε κάτι με μια απλή ερώτηση, νιώθουμε απογοητευμένοι όταν δεν βρίσκουμε ακριβώς αυτό που έχουμε στο μυαλό μας και κάνουμε μερικά κλικ σε διάφορους συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες. Όσο εύκολο κι αν είναι να ενημερωθούμε γενικότερα, καμιά φορά τα πιο λεπτομερή αποτελέσματα χρειάζονται αρκετό χρόνο από εμάς και για να μας γλιτώσει από τον κόπο, η Google δοκιμάζει τώρα μια νέα ετικέτα ως έξτρα βοήθημα.

Η νέα ετικέτα γρήγορης ανάγνωσης της Google (επίσης εμφανίζεται ως “<5 λεπτά ανάγνωσης” σε ορισμένα μέρη), προσδιορίζει συντομότερα άρθρα στη σελίδα αποτελεσμάτων της. Αυτή η ετικέτα εμφανίζεται ακριβώς κάτω από την περιγραφή SEO για ένα δεδομένο αποτέλεσμα αναζήτησης. Αυτή η υπόδειξη θα μπορούσε να είναι ανεκτίμητη εάν πιέζεστε για χρόνο και έχετε μόνο λίγα λεπτά για να λάβετε τις πληροφορίες που αναζητάτε.

Στον ιστότοπο https://brodieclark.com/αναφέρεται ότι υπάρχουν πολλές παραλλαγές των νέων ετικετών, συμπεριλαμβανομένης μιας ετικέτας γρήγορης ανάγνωσης σε κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές με μπλε εικονίδιο ρολογιού και μαύρο κείμενο ή μια με κεφαλαία κείμενο, γκρι εικονίδιο και γκρι κείμενο. Η ετικέτα “<5 λεπτά ανάγνωσης” έχει επίσης εντοπιστεί στην επιφάνεια εργασίας σε γκρι και μπλε χρώμα. Η Google θα μπορούσε να εξετάζει διάφορες χρήσεις στο μυαλό για τα χρώματα της ετικέτας, όπως το να δείχνει την πρόσφατη εκτίμηση του χρόνου ανάγνωσης της ετικέτας ή ίσως απλώς πειραματίζεται με την εμφάνιση.

Η εμφάνιση του εκτιμώμενου χρόνου ανάγνωσης είναι εδώ και πολύ καιρό βασικό στοιχείο για εφαρμογές όπως το Pocket και τα προγράμματα ανάγνωσης RSS όπως το Feedly. Ακόμη και οι σύνδεσμοι που αποστέλλονται σε εφαρμογές όπως το Slack φέρουν παρόμοια ετικέτα. Η δοκιμή του Google στις σελίδες αναζήτησης σε όλες τις πλατφόρμες θα μπορούσε να σημαίνει ότι μια ευρύτερη διάθεση είναι προ των πυλών!

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...