Jump to content

Η νεότερη πρόταση της Sony είναι το μοντέλο Xperia 5 IV!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ρίχνει αυλαία για φέτος η Sony όσον αφορά τις ανακοινώσεις τηλεφώνων της, με την έννοια πως σήμερα δείχνει την τελευταία της συσκευή για το 2022, το μοντέλο Xperia 5 IV! Η Sony διατήρησε το μικρό ανάστημα της σειράς Xperia 5, αλλά πρόσθεσε ορισμένες δυνατότητες μεγάλων τηλεφώνων και μια τιμή που συναντάμε σε premium συσκευές της αγοράς.

Φυσικά, το Xperia 5 IV έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος με το Xperia 5 III – το IV είναι ακόμη 1 χιλιοστό πιο κοντό και στενό, αλλά κατά 4 γραμμάρια βαρύτερο. Το κεντρικό στοιχείο παραμένει ίδιο, δηλ. έχουμε και πάλι οθόνη OLED 6,1 ιντσών 1080×2520 px με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και η 50% φωτεινότερη οθόνη από την παλιά.

Παρά το αμετάβλητο μέγεθος, η Sony κατάφερε να χωρέσει σε 10% μεγαλύτερη μπαταρία, φέρνοντας το Xperia 5 IV στα 5.000 mAh, στο ίδιο επίπεδο με τα Xperia 1 IV και Xperia 10 IV. Αυτό θα το βοηθήσει να επιτύχει κορυφαία διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Όσον αφορά τη φόρτιση, η Sony υπόσχεται ότι το Xperia 5 IV μπορεί να φτάσει το 50% με φόρτιση 30 λεπτών με φορτιστή PD 30W. Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι το τηλέφωνο θα διατηρήσει την υγεία της μπαταρίας του έως και 3 χρόνια.

Ωστόσο, θα πρέπει να προμηθευτείτε τον δικό σας φορτιστή, ακόμη και το δικό σας καλώδιο USB, καθώς η Sony έχει αφαιρέσει όλα τα πλαστικά από το πλέον συμπαγές κουτί λιανικής. Σε μια θετική σημείωση, το Xperia 5 IV έχει ασύρματη φόρτιση για πρώτη φορά για τη σειρά 5.

Παραδόξως, υπάρχει μια σταθερή επιλογή σετ καμερών για το Xperia 5 IV χωρίς κάτι το ιδιαίτερο αυτή την φορά. Στο πίσω μέρος του τηλεφώνου έχει προσαρμοστεί τριπλή ρύθμιση 12MP με υπερ-ευρυγώνιο φακό 16mm 1/2,5″, πλάτος 24mm 1/1,7″ με pixels 1,8um και τηλεφακό 60mm 1/3,5″. Έφυγε το μεταβλητό περισκόπιο 3x-4,4x, αντ’ αυτού έχετε 2,5x.

Και οι τρεις φακοί διαθέτουν αυτόματη εστίαση, ενώ ο ευρυγώνιος και ο τηλεφακός διαθέτουν και οι δύο οπτική σταθεροποίηση. Οι τρεις αισθητήρες έχουν γρήγορη ανάγνωση 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο και χάρη στην προσθήκη ανάλυσης απόστασης με τεχνητή νοημοσύνη, η Sony έφερε την αυτόματη εστίαση ματιών σε πραγματικό χρόνο και την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο από τη σειρά καμερών της στις κύριες συσκευές λήψης του Xperia 5 IV.

Η κάμερα selfie έχει προσεγγίσει τον μεγαλύτερο αισθητήρα 12MP 1/2,9″ από το Xperia 1 IV – με φακό σταθερής εστίασης 24 mm f/2.0.

Το Xperia 5 IV διαθέτει Snapdragon 8 Gen 1 με 8 GB RAM και 128 GB αποθηκευτικού χώρου. Υπάρχει μια υποδοχή κάρτας microSD για περαιτέρω επέκταση, ενώ δεν απουσιάζει και μια υποδοχή ακουστικών 3,5 mm, η Sony είναι η τελευταία εταιρεία κατασκευής τηλεφώνων που διατηρεί αυτές τις δυνατότητες για τα premium smartphone της.

Το Xperia 5 IV συσκευάζει νέα στερεοφωνικά ηχεία και υποστηρίζει Dolby Atmos, Hi-Res Audio, DSEE Ultimate και 360 Reality Audio.

Άλλη μια θετική προσθήκη στο νέο μοντέλο Xperia είναι πως υπάρχει πιστοποίηση IP68 και είναι επενδυμένο στις δύο πλευρές του με Gorilla Glass Victus.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου το νέο Xperia 5 IV έρχεται κανονικά στην αγορά με τιμή πώλησης στα 1.049 €. Υπάρχουν τρεις χρωματικές επιλογές: πράσινο, μαύρο και λευκό.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...