Jump to content

Ορθάνοιχτη η πόρτα της Google για να τρέχουν όλες οι Android σε κάθε είδους συσκευή


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Βασικός στόχος της Google είναι να καταφέρει να διευκολύνει τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές Android που συνδέονται με κάποιο τρόπο με μια σειρά συσκευών. Σε μια ανάρτηση στο επίσημο blog τους, η Google εξηγεί ότι λανσάρει ένα νέο κιτ ανάπτυξης λογισμικού μεταξύ συσκευών (SDK). Το κιτ που περιέχει τα εργαλεία που χρειάζονται οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους να παίζουν καλά σε συσκευές Android και τελικά σε τηλέφωνα, tablet, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα κ.ά, που δεν έχουν απαραίτητα το γνωστό mobile OS της Google.

Το SDK υποτίθεται ότι επιτρέπει στους προγραμματιστές να κάνουν τρία βασικά πράγματα με τις εφαρμογές τους: να ανακαλύψουν κοντινές συσκευές, να δημιουργήσουν ασφαλείς συνδέσεις μεταξύ συσκευών και να φιλοξενήσουν την εμπειρία μιας εφαρμογής σε πολλές συσκευές. Σύμφωνα με την Google, το SDK μεταξύ συσκευών χρησιμοποιεί Wi-Fi, Bluetooth και υπερ-ευρεία ζώνη για την παροχή συνδεσιμότητας πολλών συσκευών.

Η Google περιγράφει διάφορες περιπτώσεις χρήσης για το SDK μεταξύ συσκευών και φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε πολλά σενάρια. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να επιτρέψει σε πολλούς χρήστες σε ξεχωριστές συσκευές να επιλέγουν στοιχεία από ένα μενού κατά τη δημιουργία μιας ομαδικής παραγγελίας φαγητού, εξοικονομώντας έτσι το να περάσετε το τηλέφωνό σας στο δωμάτιο. Θα μπορούσε επίσης να σας επιτρέψει να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε σε ένα άρθρο όταν αλλάζετε από το τηλέφωνό σας σε tablet ή ακόμη και να επιτρέψει στους επιβάτες ενός αυτοκινήτου να μοιράζονται μια συγκεκριμένη τοποθεσία χάρτη με το σύστημα πλοήγησης του οχήματος.

Ακούγεται σχεδόν k;ati σαν επέκταση του Nearby Share και αν θυμάστε, η εταιρεία είπε επίσης κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της CES 2022 ότι θα φέρει το Nearby Share σε συσκευές Windows αργότερα αυτό το έτος.

Το κιτ εργαλείων μεταξύ συσκευών είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε  developer preview έκδοση και προς το παρόν λειτουργεί μόνο με τηλέφωνα και tablet Android. Η Google θέλει τελικά να επεκτείνει την υποστήριξη σε άλλες συσκευές και λειτουργικά συστήματα εκτός Android, συμπεριλαμβανομένων των iOS και Windows, αλλά δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε θα συμβεί αυτό.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...