Jump to content

Φορητή μνήμη flash UFS 4.0 κυκλοφορεί με ταχύτητα 4,2 GB/s


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η επιτροπή JEDEC ανακοίνωσε την έγκριση των προδιαγραφών Universal Flash Storage 4.0 (JESD220F) και UFSHCI 4.0 (JESD223E). Σε σύγκριση με τις εκδόσεις UFS 3.0 και 3.1, η ταχύτητα έχει αυξηθεί από 2,9 σε 4,2 GB/s. Ταυτόχρονα, η τάση τροφοδοσίας είναι χαμηλότερη από 3,3 σε 2,5 V. Αυτό θα κάνει τους ελεγκτές πιο ψυχρούς και λιγότερο “λαίμαργους” σε ενέργεια που είναι κάτι πολύ σημαντικό για χρήση σε λεπτά smartphones. Υπάρχουν και άλλες βελτιώσεις που θα βρουν εφαρμογές στο άμεσο μέλλον.

Όσο για την προηγούμενη έκδοση του προτύπου Universal Flash Storage, με τη μορφή προδιαγραφών UFS 3.1, ξέρουμε πως υιοθετήθηκε το 2020. Ωστόσο, εκείνη την εποχή, η ταχύτητα αυτής της σειριακής διεπαφής παρέμεινε στο επίπεδο των προδιαγραφών UFS 3.0 που είχαν υιοθετηθεί ακόμη νωρίτερα – το 2018. Η νέα έκδοση του προτύπου έναντι του UFS 4.0 ξεπερνά αμέσως το εμπόδιο όσον αφορά την ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής, ενώ παράλληλα μειώνει την ισχύ του ελεγκτή σε πιο αποδεκτό επίπεδο για mobile συσκευές.

Με όλες τις καινοτομίες του, το πρότυπο UFS 4.0 μεταξύ άλλων παραμένει συμβατό με τα UFS 3.0 και 3.1, επιτρέποντας να διατηρήσετε τη συνέχεια των αρχιτεκτονικών. Επιπλέον, οι προδιαγραφές UFS 3.1 ήταν επίσης ελαφρώς καλύτερες στο νέο έγγραφο JESD231 File Based Optimization. Συγκεκριμένα, το νέο πρότυπο JESD231 File Based Optimization επιτρέπει σε έναν κεντρικό υπολογιστή να επιταχύνει την κυκλοφορία ανάγνωσης με βάση τις πληροφορίες του συστήματος αρχείων που παρέχονται από τον κεντρικό υπολογιστή.

Επίσης, εκτός από την αύξηση της ταχυτήτων μέσω του UFS 4.0, οι προγραμματιστές εισήγαγαν υποστήριξη για μια πολυ-κυκλική ουρά και μια βελτιωμένη διεπαφή RMPB για να αυξήσουν την απόδοση και την προστασία δεδομένων. Για να μειωθούν οι καθυστερήσεις του συστήματος, προτείνεται η ενεργοποίηση της εκκίνησης καναλιού υψηλής ταχύτητας, η μετάδοση δεδομένων εκτός σειράς και η εντολή BARRIER. Εφαρμόζεται επίσης ένα εκτεταμένο ιστορικό σφαλμάτων συσκευής με ρυθμιζόμενες χρονικές σημάνσεις κεντρικού υπολογιστή και την οθόνη παρακολούθησης ματιών του M-PHY.

Σημειώστε ότι η Samsung έχει ήδη παρουσιάσει τη μνήμη flash με διασύνδεση UFS 4.0 αυτή την άνοιξη, υποσχόμενη να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή της αυτό το φθινόπωρο. Προφανώς, τα smartphone με διασύνδεση μνήμης UFS 4.0 θα κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...