Jump to content

Xiaomi: Περιγράψει με σχόλια και βίντεο την Pilot Technology για αυτόνομη οδήγηση


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

To άνοιγμα της Xiaomi όσον αφορά την ενασχόλησή της με την βιομηχανία των ηλεκτρικών οχημάτων, χρονικά συνέβη τον Μάρτιο του 2021 και εξαρχής η εταιρεία εξασφάλισε ένα budget αξίας 10 δις. δολαρίων για την ανάπτυξη μια εντελώς νέας εταιρείας αυτοκινήτων. Χωρίς να πτοηθεί από κανένα πρόβλημα και τα τελευταία γεγονότα, ο Lei Jun (CEO της Xiaomi) ανακοίνωσε την πρώτη αναφορά προόδου για την Xiaomi Pilot Technology.

Η Pilot Technology είναι η πλήρως ανεπτυγμένη λύση αυτόνομης οδήγησης της Xiaomi. Η εταιρεία έχει δεσμεύσει 500 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία της ομάδας Ε&Α και την ανάπτυξη αυτού που αποκαλεί τεχνολογία αυτο-οδήγησης επόμενης γενιάς.

Στο ανθρώπινο δυναμικό της Xiaomi καταμετρούνται πάνω από 500 ειδικοί από όλο τον κόσμο για την ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης. Η εταιρεία ολοκλήρωσε μια σειρά από εξαγορές και στρατηγικές επενδύσεις στην πορεία για να εξασφαλίσει την πρόσβασή της στην τελευταία τεχνολογία και τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον Lei Jun, η αυτόνομη τεχνολογία της Xiaomi χρησιμοποιεί μια εσωτερικά αναπτυγμένη προσέγγιση full-stack και η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Η προσέγγιση της εταιρείας για την επίλυση προβλημάτων με αυτήν την τεχνολογία ήταν πολύ απλή και αποτελεσματική: προσλάβετε τα καλύτερα ταλέντα και αφήστε τα να εργαστούν με απεριόριστους πόρους. Αυτή η στάση σαφώς αποδίδει καρπούς.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει όσον αφορά την πρόσληψη παγκόσμιων ταλέντων, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την ομάδα της σε πάνω από 600 μέλη μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Μέχρι στιγμής, η ομάδα Ε&Α αποτελείται από 50 ειδικούς του κλάδου, ενώ τα βασικά μέλη της ομάδας προέρχονται από τις πιο γνωστές εταιρείες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η Xiaomi διαθέτει μια ολοκληρωμένη ομάδα ικανή να αναπτύξει την τεχνολογία και όλες τις πτυχές της εντελώς εσωτερικά χωρίς καμία ανάγκη συμμετοχής τρίτων.

Μία από τις στρατηγικές κινήσεις της Xiaomi ήταν η αγορά της Shendong Technology, μιας start-up αυτόνομης οδήγησης. Έδωσε στην εταιρεία πρόσβαση σε ήδη ανεπτυγμένη τεχνολογία με ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις και της έδωσε πρόσβαση στην τεχνογνωσία και το ταλέντο της ομάδας του ST.

Κι άλλο χρηματικό κεφάλαιο για επενδύσεις

Η εταιρεία επενδύει επιπλέον 300 εκατομμύρια δολάρια στις στρατηγικές μεσομακροπρόθεσμες βιομηχανικές της δυνατότητες. Αυτή η επένδυση σημαίνει άμεση συμμετοχή σε περισσότερες από 10 υπάρχουσες εταιρείες στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης που καλύπτουν οτιδήποτε, από αισθητήρες έως ενεργοποιητές και ελεγκτές.

Ο αλγόριθμος αυτόνομης οδήγησης έχει αναπτυχθεί πλήρως εσωτερικά, η εταιρεία χρησιμοποιεί μια προσέγγιση πλήρους στοίβας δίνοντάς της πλήρη έλεγχο του λογισμικού και του υλικού. Με αυτήν την προσέγγιση, η εταιρεία μπορεί να αναπτύξει πλήρως αποκλειστικές λύσεις με δυνατότητες δεδομένων κλειστού βρόχου. Επιτρέπει γρήγορες αλλαγές και ενημερώσεις σε λογισμικό και υλικό που μπορούν να οδηγηθούν από τον χρήστη.

Άλλες ενδιαφέρουσες εξελίξεις από τη Xiaomi έρχονται με τη μορφή υποβοηθούμενης “δέσμευσης χώρου στάθμευσης” ή “αυτόνομης στάθμευσης με παρκαδόρο”. Υπάρχει ακόμη και μια “αυτόματη φόρτιση ρομποτικού βραχίονα” σε εξέλιξη και η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει πολλές ακόμη καινοτόμες υπηρεσίες.

Παρκάρισμα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση από την Xiaomi
Η Xiaomi εργάζεται για τη δημιουργία ενός στόλου 140 δοκιμαστικών οχημάτων για την πρώτη φάση του προγράμματος ανάπτυξης Pilot Technology με στόχο η Xiaomi να γίνει ηγέτης του κλάδου το 2024.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...