Jump to content

Twitter: Επιβεβαιώνει πως δέχτηκε παραβίαση δεδομένων, αλλά "όλα έχουν διορθωθεί"


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παραβίασης ασφαλείας προέκυψε πριν από δύο εβδομάδες στην πλατφόρμα του κοινωνικού δικτύου Twitter, με συνέπεια την διαρροή πληροφοριών 5,4 εκατομμυρίων χρηστών. Τα δεδομένα που διέρρευσαν περιλαμβάνουν Twitter IDs που σχετίζονται με τους πληγέντες λογαριασμούς. Οι αριθμοί τηλεφώνου των χρηστών και οι πληροφορίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πωλήθηκαν σε ένα φόρουμ για 30.000 $. Πλέον, το Twitter επιβεβαίωσε επίσημα ότι η επίθεση σημειώθηκε και η ευπάθεια έχει διορθωθεί.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Twitter, ενημερώθηκε για την ευπάθεια μέσω του προγράμματος επιβράβευσης σφαλμάτων HackerOne ήδη από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, η ευπάθεια εμφανίστηκε σταδιακά μετά από μια ενημέρωση του κώδικά της τον Ιούνιο του 2021. Ενώ το ζήτημα επιλύθηκε νωρίτερα φέτος, το Twitter δεν εξέτασε μια σημαντική πιθανότητα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν πίστευε ότι οι επιτιθέμενοι είχαν ήδη τα δεδομένα.

Από προηγούμενες αναφορές, πληροφορούμαστε πως συνολικά από 5.485.636 λογαριασμούς Twitter είχαν κλαπεί προσωπικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων αριθμών κινητών τηλεφώνων, τοποθεσιών, διευθύνσεων URL, φωτογραφιών προφίλ και άλλων πληροφοριών. Το Twitter είπε ότι ειδοποιούσε κάθε επηρεαζόμενο χρήστη, αλλά οι αξιωματούχοι δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν πλήρως ποιοι λογαριασμοί ήταν εκτεθειμένοι λόγω της παραβίασης ασφαλείας. Επιπλέον, ενώ οι κωδικοί πρόσβασης δεν ήταν μέρος της παραβίασης δεδομένων, το Twitter συμβούλεψε τους χρήστες να ενεργοποιήσουν  τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για τους λογαριασμούς τους.

Το Restore Privacy αναφέρει ότι η παραβίαση δεδομένων Twitter πιθανότατα προήλθε από ένα ελάττωμα ασφαλείας που ανακαλύφθηκε τον Ιανουάριο. Ο ιδιοκτήτης του φόρουμ χάκερ επαλήθευσε την αυθεντικότητα της επίθεσης. Το Restore Privacy έλεγξε επίσης τα δεδομένα, επιβεβαιώνοντας ότι αντιστοιχούν σε χρήστες Twitter. Όταν το Restore Privacy επικοινώνησε με τον πωλητή, του είπαν ότι η τιμή της βάσης δεδομένων ήταν 30.000 $.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...