Jump to content

Τα νέα έξυπνα γυαλιά δείχνουν συνομιλίες στους φακούς σε πραγματικό χρόνο


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όταν κάποιο άτομο με προβλήματα ακοής θέλει να επικοινωνήσει με άλλους, καταφεύγει στην λύση της χρήσης νοηματικής γλώσσας, ή ανάγνωσης των χειλιών και των εκφράσεων του προσώπου του ατόμου με το οποίο επικοινωνεί. Για ορισμένα άτομα, η χρήση ακουστικών βαρηκοΐας λειτουργεί, όμως μην ξεχνάμε πως τέτοιους είδους ακουστικά μπορεί να μην φανούν βολικά στον καθένα. Μια βρετανική εταιρεία έξυπνων γυαλιών (XRAI Glass) κυκλοφόρησε ένα προϊόν που μπορεί να εμφανίζει λεζάντες σε πραγματικό χρόνο μπροστά στα μάτια του χρήστη!

Τα έξυπνα γυαλιά παράγονται από την εταιρεία γυαλιών Nreal και το λογισμικό προέρχεται από την XRAI Glass. Όταν χρησιμοποιείται, το μικρόφωνο στα γυαλιά θα καταγράφει τον ήχο της συνομιλίας. Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσει μια ενσύρματη σύνδεση για να το στείλει στο κινητό τηλέφωνο. Έπειτα οι υπότιτλοι θα εμφανίζονται εγκαίρως μέσω του λογισμικού στο κινητό τηλέφωνο. Στα έξυπνα γυαλιά, το λογισμικό μπορεί επίσης να αναγνωρίσει ποιος μιλάει. Επιπλέον, μπορεί να λειτουργήσει όταν πραγματοποιείτε μια τηλεφωνική κλήση.

Επειδή τα έξυπνα γυαλιά βασίζονται πάρα πολύ στο λογισμικό ήχου, δεν λειτουργουν ιδανικά όταν το περιβάλλον είναι θορυβώδες. Επιπλέον, μπορεί να μην λειτουργούν σωστά όταν μιλάτε με πολλά άτομα. Ωστόσο, ο πρόεδρος της XRAI Glass είπε ότι η ανάπτυξη και η βελτιστοποίηση προϊόντων θα χρειάζονται πάντα λίγο χρόνο. Αυτή είναι μόνο η πρώτη γενιά προϊόντων, οι επόμενες γενιές θα έρθουν με βελτιώσεις. Στο μέλλον, αυτό το λογισμικό θα συνδυαστεί με φακούς επαφής και η τεχνολογία ήχου θα αναπτυχθεί επίσης γρήγορα. Η εταιρεία δήλωσε: “Είμαστε περήφανοι που αυτή η καινοτόμος τεχνολογία μπορεί να εμπλουτίσει τη ζωή των ατόμων με προβλήματα ακοής”.

“Ο αντίκτυπος του να μπορείς να μιλήσεις σε κάποιον χωρίς να κοιτάξεις τα χείλη του αλλάζει σαφώς τη ζωή”, σύμφωνα με χρήστες που χρησιμοποίησαν τα γυαλιά.

Η τρέχουσα τιμή αυτού του έξυπνου γυαλιού είναι 399,99 λίρες (487 $). Μέχρι στιγμής, υπάρχουν ήδη 100 άτομα με προβλήματα ακοής που χρησιμοποιούν αυτά τα έξυπνα γυαλιά. Αν όλα πάνε καλά, τα γυαλιά θα κυκλοφορήσουν επίσημα τον Σεπτέμβριο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα επόμενα έξυπνα γυαλιά AR της Google

Ο διευθυντής υλικού της Google, Rick Osterloh, δήλωσε σε συνέντευξή του πριν από λίγες ημέρες ότι ο “υπολογιστής περιβάλλοντος” είναι ο μελλοντικός στόχος και το όραμα της Google. “Οι υπολογιστές θα πρέπει να μπορούν να σας βοηθήσουν να λύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα απρόσκοπτα και να είναι δίπλα σας”, είπε ο Osterloh σε συνέντευξή του την περασμένη Τετάρτη. Πριν από λίγους μήνες, η Google αποκάλυψε μια σειρά από νέες ενημερώσεις προϊόντων και λειτουργιών στο συνέδριο προγραμματιστών Google I/O του 2022. Στο τέλος της εκδήλωσης, η Google κυκλοφόρησε νέα έξυπνα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που υποστηρίζουν την υπηρεσία Google Translate.

Ο Osterloh δεν είπε πότε θα είναι διαθέσιμα τα έξυπνα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας. Ωστόσο, επιβεβαιώνει ότι η Google έχει “ορισμένους μηχανικούς και προγραμματιστές που συνεχίζουν να αναπτύσσουν το προϊόν για εσωτερικές δοκιμές. Υπάρχει ακόμη δρόμος μπροστά μας, αλλά θα συνεχίσουμε να επενδύουμε πολλά στην επαυξημένη πραγματικότητα”.

Από το 2024 κυκλοφορούν και τα γυαλιά Meta AR

Ο Mark Zuckerberg ελπίζει να φτιάξει τα επερχόμενα γυαλιά AR της Meta,  που θα ονομάζονται Nazare, με τέτοιον τρόπο ώστε να λειτουργούν ανεξάρτητα, χρησιμοποιώντας μια ασύρματη συσκευή που εκφορτώνει μέρος των υπολογιστών.

Ένα χαρακτηριστικό της συσκευής είναι η δυνατότητα των χρηστών να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν με ολογράμματα άλλων ανθρώπων. Η Meta σκοπεύει να κυκλοφορήσει τα γυαλιά AR πρώτης γενιάς της έως το 2024, στοχεύοντας σε πρώιμους χρήστες και προγραμματιστές, σύμφωνα με την έκθεση. Την ίδια χρονιά, η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει ένα ζευγάρι φθηνότερα έξυπνα γυαλιά με την κωδική ονομασία Hypernova. Αυτό το γυαλί θα συνδυαστεί με smartphone για να εμφανίζει τα εισερχόμενα μηνύματα και άλλες ειδοποιήσεις στην οθόνη head-up.

Κοιτάζοντας το μέλλον, ο οδικός χάρτης AR της Meta περιλαμβάνει μια ελαφρύτερη, πιο προηγμένη έκδοση των γυαλιών Nazare που αναμένεται το 2026. Θα ακολουθήσει μια τρίτη έκδοση το 2028.

Έξυπνα γυαλιά θα δούμε από την Apple το 2024 ή 2025, ενώ δεν αποκλείεται κατά τα λεγόμενα του αναλυτή Ming-Chi Kuo και Mark Gurman του Bloomberg, να έχουμε μια πρώτη επίσημη εμφάνιση των ακουστικών AR/VR της Apple το 2023.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...