Jump to content

Το Google Play Store ενδέχεται να καταργήσει την επισκόπηση app permissions


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τον περασμένο Μάιο, η Google φρόντισε να δημιουργήσει μια νέα ενότητα ασφάλειας δεδομένων για εφαρμογές που υπάρχουν στο Play Store. Μια δυνατότητα που άρχισε να εμφανίζεται στις πραγματικές λίστες εφαρμογών τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και  θα είναι υποχρεωτική για όλες τις εφαρμογές σύντομα (20 Ιουλίου). Τώρα οι ενότητες πληροφοριών για την ασφάλεια δεδομένων έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε πραγματικές λίστες εφαρμογών στο κατάστημα και υπάρχει κάτι ανησυχητικό. Δηλαδή, το νέο παράθυρο πληροφοριών φαίνεται να παίρνει τη θέση της επισκόπησης permissions που είχαν όλες οι εφαρμογές στο Play Store.

Λίγο μπερδεμένα ακούγονται όλα αυτά, όμως είναι όλα πιο απλά από ότι νομίζετε. Κάθε εφαρμογή που αναφέρεται στο play store έχει παραδοσιακά μια επισκόπηση των αδειών του Android OS που ζητά από το σύστημα. Αυτή η λίστα των αδειών δημιουργείται αυτόματα από την Google σαρώνοντας τα αρχεία εφαρμογής ενός προγραμματιστή μετά την υποβολή στο κατάστημα. Ως εκ τούτου, τίποτα δεν μπορεί να παραλειφθεί και να μην αποκαλυφθεί στον χρήστη σκόπιμα ή με άλλο τρόπο.

Από την άλλη πλευρά, η νέα ενότητα “Ασφάλεια δεδομένων” συμπληρώνεται εξ ολοκλήρου από τον προγραμματιστή. Η Google διαθέτει ένα UI στην κονσόλα προγραμματιστών του Play Store της που παραθέτει μια ολόκληρη σειρά τύπων προσωπικών δεδομένων και δεδομένων συσκευής που πρέπει να εξετάσει ο προγραμματιστής και να αποκαλύψει εάν και πώς τα χειρίζεται η εφαρμογή του. Για παράδειγμα, το ερωτηματολόγιο μπορεί να ρωτήσει εάν μια εφαρμογή, για παράδειγμα, έχει πρόσβαση στην τοποθεσία και στα προσωπικά σας δεδομένα (τα οποία, παρεμπιπτόντως, δεν έχει) και στη συνέχεια, εάν ναι, πώς χειρίζονται τα εν λόγω δεδομένα και εάν είναι ή όχι κοινή χρήση με τρίτα μέρη. Αυτό υπόκειται στο “σύστημα τιμής”, ας πούμε, με την Google απλώς να περιγράφει στις οδηγίες της ότι η παροχή ψευδών δεδομένων θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια μορφή τιμωρίας.

Επομένως, ενώ είμαστε όλοι υπέρ των νέων πληροφοριών για την ασφάλεια δεδομένων, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί η τοποθέτησή τους στις λίστες του Play Store αντί για την επισκόπηση αδειών εφαρμογών δεν είναι ιδανική πρακτική. 

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...