Jump to content

Hands-on review με το Huawei Watch GT 3 Pro!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Η Huawei πρόκειται για μια εταιρεία η οποία δεν ξεχωρίζει μόνο για την καινοτομία που ενσωματώνει στα προϊόντα της, αλλά και για το πείσμα της. Ακόμη και όταν όλα πάνε στραβά (η ιστορία με την κόντρα με την κυβέρνηση των Η.Π.Α. είναι γνωστή και δεν χρειάζεται να την επαναλαμβάνουμε), τότε ως δια μαγείας η κινεζική εταιρεία έχει το «know-how» για να βγάζει λαγούς μέσα από το καπέλο, βαδίζοντας στα χνάρια του Χουντίνι. Και πράγματι μπορεί στα smartphones να έχει χάσει πολύτιμο έδαφος (χωρίς παρόλα αυτά να ρίχνει λευκή πετσέτα), ωστόσο κατάφερε να κατακτήσει άλλες προϊοντικές κατηγορίες, εφαρμόζοντας ένα καλά δομημένο πλάνο. Μόνο τυχαίο άλλωστε δεν είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας κατέχει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μερίδιο στα wearables (smartwatches, bands, activity trackers) στη χώρα μας, μια κατηγορία προϊόντων, η οποία αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Έχοντας ανακαλύψει τη χρυσή συνταγή, η οποία συνενώνει τη φινέτσα με τις τεχνολογίες εκείνες που είναι πάντοτε ένα βήμα μπροστά, τα smartwatches της δικαιολογημένα βρίσκονται στους καρπούς εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Huawei Watch GT 3 Pro είναι η τελευταία high-end προσθήκη στο τεράστιο portfolio των wearables της, το οποίο έρχεται για να συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι της high-tech υψηλής αισθητικής που έχουμε γνωρίσει από όλες τις προτάσεις της Huawei στην κατηγορία των smartwatches… Για πάμε λοιπόν όμως να το γνωρίσουμε και πιο αναλυτικά…

Design και επιδόσεις που θυμίζουν… supercar!  

Με τη σειρά Watch GT 3 Pro, οι προθέσεις της Huawei είναι σαφείς, καθώς στόχος της είναι να προσδώσει ένα ξεχωριστό αέρα κομψότητας και τεχνολογικής υπεροχής. Για αυτό και το Watch GT 3 Pro θα το βρείτε στην αγορά σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, μια πιο κλασική στα 46mm (με το χαρακτηριστικό Titanium strap – μπρασελέ) και μία λίγο πιο «feminine» έκδοση στα 43mm (όπου το κύριο υλικό κατασκευής είναι το κεραμεικό). Και στις δύο περιπτώσεις, οι σχεδιαστές της Huawei έχουν χρησιμοποιήσει τα πιο ποιοτικά υλικά κατασκευής που κυκλοφορούν στην αγορά, με το ζαφείρι να συνενώνεται αρμονικά με το frame από τιτάνιο και τις κεραμικές επιφάνειες να προσθέτουν ακόμη περισσότερους πόντους στη συνολική αντοχή του.

Με την κομψότητα και την υψηλή αντοχή να αποτελούν δύο κοινές συνιστώσες το Watch GT3 Pro έχει τα χαρακτηριστικά ενός Supercar που τρέχει στην κατηγορία Gran Turismo. Οι σχεδιαστές του άλλωστε φαίνεται ότι δανείστηκαν πολλά στοιχεία και σίγουρα εμπνεύστηκαν από τα σπορ αυτοκίνητα που μοιάζουν με όνειρο απατηλό για τους περισσότερους από εμάς, πατώντας παράλληλα στην τεράστια επιτυχία του GT 2 Pro. Αποτελώντας μια μετεξέλιξη του προγόνου του, ουσιαστικά αυτό που μπορεί να διαπιστώσει εύκολα κανείς είναι ότι έχει καταφέρει να διατηρήσει (και να εξελίξει) όλα κα τα προτερήματά του και… καμία από τις αδυναμίες του.

Η έγχρωμη εκπληκτική AMOLED οθόνη των 1.43 ιντσών με ανάλυση στα 466 x 466 pixels (326ppi πυκνότητα στα pixels) δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια αμφισβήτησης, καθώς προσφέρει ασύγκριτα επίπεδα ευκρίνειας και λεπτομέρειας. Επιπλέον, μόλις περιεργαστείτε για λίγο παραπάνω το ρόλοι, το μάτι σας δεν γίνεται να μην πέσει στην εξαιρετικά χρήσιμη 3D περιστρεφόμενη κορώνα, η οποία κάνει τον χειρισμό του απίστευτα smooth και… παιχνιδάκι (μπορείτε με χαρακτηριστική ευκολία να κάνετε zoom in και zoom out στις εφαρμογές που περιλαμβάνονται στο ρολόι). Στο πίσω τμήμα του οι 8 ειδικοί φωτοδίοδοι εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις, με την high-end πρόταση της Huawei να μπορεί να καλύψει στο έπακρον τις αυξημένες ανάγκες των χρηστών που ακολουθούν πιστά το μονοπάτι του well-being. Με πιστοποίηση αντοχής IP68, το Watch GT 3 Pro μπορεί να αντέξει τις κακουχίες (ενοχλητικές γρατσουνιές) και τις όποιες κακοτοπιές (αναπάντεχες πτώσεις), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι water resistant στις 5ATM και μπορεί να παραμείνει κάτω από το νερό για περίπου 30 λεπτά. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια την Huawei, το Watch GT 3 Pro έχει τεσταριστεί σε 200 γύρους δοκιμών πίεσης νερού, εκπληρώνοντας το μηχανολογικό πρότυπο EN 13319, επίδοση η οποία μεταφράζεται σε ακόμη περισσότερη αντοχή στις ελεύθερες καταδύσεις.

Με την ειδική έκδοση για wearables του Harmony OS, που τρέχει στο εσωτερικό του, ο χρήστης του έχει πρόσβαση σε ένα λειτουργικό που είναι ελαφρύ και αποδεικνύεται εξαιρετικά ευέλικτο και smooth. Αξίζει δε σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε ότι το Watch GT 3 Pro συνεργάζεται άψογα με συσκευές που «φοράνε» Android 6.0+ και iOS 9.0 από το στρατόπεδο της Apple. Εξυπακούεται ότι η εφαρμογή Huawei Health σηκώνει (με αριστοτεχνικό τρόπο) για ακόμη φορά το βάρος της συγκέντρωσης των data που αφορούν στην καθημερινότητά σας.

Φάκελος: υγεία!

Πριν από μερικά χρόνια όλοι γνωρίζουμε ότι τα smartwatches είχαν περιορισμένες δυνατότητες, καθώς αυτό που μπορούσαν να κάνουν είναι να καταγράψουν τα καθημερινά μας βήματα ή μια απλοϊκή μορφή αθλητικής δραστηριότητας και στη συνέχεια εφαρμόζοντας μια σειρά από απλοϊκούς αλγορίθμους να μας ενημερώσουν για τις θερμίδες που έχουμε κάψει. Πλέον, τα smartwatches έχουν μεταμορφωθεί σε υπερπολύτιμους σύμβουλους υγείας, αλλά και σε digital personal coaches που μπορούν να μας βοηθήσουν να υιοθετήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. H Huawei πρωτοπόρος στα health features που μπορεί ένας χρήστης να βρει σε ένα smarwatch, με το Watch GT 3 Pro ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη. Και αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι το Watch GT 3 Pro κληρονομεί το αθλητικό DNA της σειράς GT, αλλά με αναβαθμισμένες δυνατότητες υλικού και λογισμικού.

Συγκεκριμένα, με την εφαρμογή ECG προσφέρει τη δυνατότητα στον χρήστη να καταγράψει την λειτουργία της καρδιάς του σα να πραγματοποιεί ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα. Αν και σε καμία περίπτωση το ρολόι μας δεν θα πρέπει να αντικαθιστά τα ιατρικά όργανα (και τη γνώμη ενός εξειδικευμένου ιατρού σε περίπτωση ενός προβλήματος υγείας), ωστόσο η ακρίβεια στη μέτρηση που προσφέρει το ECG feature παρέχοντας real-time δεδομένα 24/7 για την καρδιακή λειτουργία είναι πραγματικά από άλλο πλανήτη. Παρέχοντας μια αναλυτική καταγραφή του φλεβοκομβικού ρυθμού, της κολπικής μαρμαρυγής και άλλων παραγόντων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία που σχετίζονται με την καρδιά, το ECG δύναται να ανιχνεύσει τις απότομες αλλαγές στο ρυθμό της καρδιάς του χρήστη και να εντοπίσει τον κίνδυνο αρτηριακής ακαμψίας, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε σοβαρές καρδιοαγγειακές παθήσεις. Τo high-end smartwatch της Huawei, θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργήσει ως ένα «προειδοποιητικό καμπανάκι», το οποίο μας «ξυπνάει» από τον λήθαργο της καθημερινότητας και μας υπενθυμίζει στο να είμαστε πιο προσεκτικοί.

Επιπλέον, φέροντας την τεχνολογία TruSeen 5.0+, το ρολόι σας μπορεί πλέον να λειτουργήσει ως ένα πλήρως αξιόπιστο οξύμετρο, δίνοντας σας τη δυνατότητα να μετράτε τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα σας με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια (στην εποχή της πανδημίας του COVID-19 όλοι μπορούμε να φανταστούμε το πόσο σημαντικό είναι το εν λόγω feature). Συνδυάζοντας A.I.-based ρουτίνες και πρωτοποριακούς αλγορίθμους, το Watch GT 3 Pro δύναται να παρατηρήσει κάθε διαφορετική πτυχή του οργανισμού σας και μάλιστα εάν παρατηρείτε ακόμη και τον… ύπνο σας (που o κακός ύπνος έχει συνδεθεί με αρκετές σωματικές παθήσεις και χαμηλή απόδοση στην προσπάθεια απώλειας βάρους), η Huawei χρησιμοποιεί την TruSleep 2.0, μια τεχνολογία που θα σας βοηθήσει να δείτε το πότε κοιμάστε σαν… πουλάκι και το πότε ακριβώς παλεύετε, προτείνοντας παράλληλα τρόπους για να βελτιώσετε τη συμπεριφορά σας την ώρα του ύπνου.

Και φυσικά ο «ρόλος» του Watch GT 3 Pro ως ενός πολύτιμου συντρόφου υγείας δεν σταματάει εδώ, καθώς το smartwatch της Huawei μπορεί να αναλάβει και χρέη… personal coach. Ειδικότερα, διαθέτει 100 διαφορετικές ειδικές λειτουργίες προπόνησης (θα βρείτε τα πάντα από απλό περπάτημα και κατάδυση, ποδηλασία και τρίαθλο μέχρι κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης, hiking, ski κ.ά.), δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στον χρήστη του να ορίσει εκείνος το δικό του πλάνο αθλητικής δραστηριότητας. Επιπλέον, υποστηρίζει περισσότερες από 60 εφαρμογές προπόνησης (όπως το Runtastic, το Komoot), έτσι ώστε να φέρετε εις πέρας το workout που πάντοτε ονειρευόσασταν. Ο δε βοηθός υγείας “Healty Living Shamrock” σας παρέχει μια σειρά από συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε ευκολότερα την well-being πλευρά της ζωής.

Παράλληλα, το high-end elegant ρολόι της Huawei διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα geolocation GNSS Dual Band (συνδυάζοντας πέντε διαφορετικά δορυφορικά συστήματα που εκτείνονται σε ολόκληρη την υδρόγειο), πράγμα που σημαίνει εξαιρετική απόδοση στον γεωεντοπισμό σας, χωρίς παρεμβολές και με ελάχιστη πιθανότητα σφάλματος. Επιπλέον, υποστηρίζει Bluetooth 5.2 και μπορείτε να δεχθείτε ή να πραγματοποιήσετε κλήσεις, να αναπαραγάγετε MP3 χωρίς να απαιτείται η χρήση του smartphone σας (μέσω του ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να μετρήσει ακόμη και την θερμοκρασία του δέρματος. Τέλος, το Huawei Watch GT 3 Pro παρέχει στην Titanium Edition μέχρι και 15 ημέρες αυτονομίας (περίπου 8 ημέρες με έντονη χρήση), ενώ διαθέτει και υποστήριξη για wireless charging.

Dream it Possible…  

Χωρίς αμφιβολία, το Watch GT 3 Pro αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη για τα τεράστια τεχνολογικά άλματα που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία των smartwatches. Με well-being και health λειτουργίες που δεν συναντάς πουθενά αλλού, μοναδική ποιότητα κατασκευής και φινέτσα που το καθιστά status symbol, το Watch GT 3 Pro είναι το προϊόν εκείνο που επανακαθορίζει την έννοια του premium, ένα άκρως γοητευτικό smartwatch που ενσωματώνει χρόνια εξέλιξης και καινοτομίας.

 

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...