Jump to content

Ομάδα hackers κατέλαβαν εκατομμύρια λογαριασμούς στο Messenger


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από τις πιο αγαπημένες μεθόδους επιθέσεων για διάφορες ομάδες hackers, παραμένει το γνωστό phising και θεωρείται πως είναι η διαδικασία που τους εξασφαλίζει εύκολα και γρήγορα πολλά χρήματα. Για να μεγιστοποιήσουν τον αριθμό των θυμάτων και κατ’ επέκταση τα έσοδα που παράγονται, στοχεύουν γενικά σε χρήστες δημοφιλών εφαρμογών και πελάτες πολύ μεγάλων εταιρειών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Apple, η Microsoft και το Facebook είναι αγαπημένοι στόχοι πολλών επιθέσεων τύπου phishing.

Φέτος τον Απρίλιο είχαμε μια ομάδα hackers που προσποιήθηκαν ότι… ήταν το Facebook για να χακάρουν τους λογαριασμούς των χρηστών. Τώρα, οι ερευνητές της PIXM για την ασφάλεια πληροφοριών, προειδοποιούν για μια νέα μαζική εκστρατεία phishing στο Facebook Messenger.

Από πλευράς τους οι επιτήδειοι χρήστες έχουν αναπτύξει πολλούς ιστότοπους phishing και στόχος τους είναι να ενθαρρύνουν τα θύματα να παρέχουν τα διαπιστευτήρια σύνδεσής τους. Μόλις οι χάκερ έχουν αυτές τις πληροφορίες, συμβαίνουν τα εξής: Τα θύματα ανακατευθύνονται σε ιστότοπους που φιλοξενούν διαφημίσεις, έρευνες και άλλους τρόπους δημιουργίας εσόδων για τους hackers και oi κλεμμένοι λογαριασμοί Facebook χρησιμοποιούνται για τη διάδοση της καμπάνιας μέσω του Messenger.

Για να γίνει αυτή η επίθεση, οι hackers χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένα εργαλεία για να στείλουν άλλους συνδέσμους phishing σε φίλους παραβιασμένων λογαριασμών. “Ο λογαριασμός ενός χρήστη δέχτηκε επίθεση και κατά έναν πιθανό αυτοματοποιημένο τρόπο, ο παράγοντας της απειλής συνδέθηκε σε αυτόν τον λογαριασμό και έστειλε τον σύνδεσμο στους φίλους του χρήστη μέσω του Facebook Messenger “.

Και παρόλο που το Facebook διαθέτει δικλείδες ασφαλείας για την αποτροπή της παράδοσης κακόβουλων διευθύνσεων URL, υπάρχει το κατάλληλο τέχνασμα ώστε οι hackers να παρακάμψουν την ασφάλεια του Facebook Messenger.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, 2,7 εκατομμύρια χρήστες επισκέφτηκαν μία από τις πύλες phishing. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε σε 8,5 εκατομμύρια το 2022, αντικατοπτρίζοντας τη μαζική ανάπτυξη της εκστρατείας.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...