Jump to content

Apple: Από το επόμενο έτος έρχεται το MacBook Air 15", ενώ το 2024 θα δούμε και ένα μοντέλο 12"


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το ανανεωμένο MacBook Air 13,6″ παρουσίασε η Apple νωρίτερα στο WWDC και η εταιρεία μας περιέγραψε μεταξύ άλλων ότι είναι μια συσκευή που θα έρχεται με το αποδοτικό νέο chip M2. Δεν θα κυκλοφορήσει πριν από τον επόμενο μήνα, αλλά μια νέα έκθεση του Bloomberg ισχυρίζεται ότι η Apple εργάζεται ήδη σε ένα MacBook Air 15″, το οποίο σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ήδη την επόμενη άνοιξη, καθιστώντας το τον πρώτο φορητό υπολογιστή αυτού του μεγέθους στη σειρά Air.

Το MacBook Air 15″ είναι μια ευρύτερη έκδοση του MacBook Air 13,6″ που ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα, που σημαίνει ότι δεν θα έχει ακριβώς το ίδιο πλαίσιο που είδαμε σε προηγούμενα μοντέλα.

Η ίδια δημοσίευση υποστηρίζει περαιτέρω ότι η Apple εργάζεται επίσης σε φορητό υπολογιστή 12″, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024. Εάν συμβεί αυτό, θα είναι ο μικρότερος φορητός υπολογιστής της Apple από το 2019, όταν η εταιρεία διέκοψε το MacBook 12 ιντσών. Αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό θα είναι μέρος της σειράς MacBook Air ή της σειράς Pro.

Υπάρχουν και άλλα ισχυρά chips

Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει φορητούς υπολογιστές MacBook Pro υψηλών προδιαγραφών M2 Pro και M2 Max για κυκλοφορία έως το τέλος του 2022, αλλά ενδέχεται η άφιξή τους να μετατεθεί για τις αρχές του 2023. Αυτά φέρουν την κωδική ονομασία J414 και J416 και θα κυκλοφορήσουν σε μεγέθη 14″ και 16″.

Από διάσπαρτες πληροφορίες του διαδικτύου, έχουμε πληροφορηθεί πως το chip M2 Pro φέρεται να εισέλθει σε μαζική παραγωγή αργότερα φέτος και θα κατασκευαστεί από την TSMC. Θα βασίζεται στη διαδικασία των 3nm και θα διαθέτει τέσσερις πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και οκτώ υψηλών επιδόσεων. Το M2 Max, από την άλλη πλευρά, λέγεται ότι περιλαμβάνει 12 κύριους πυρήνες επεξεργασίας που ενώνονται με έως και 38 πυρήνες γραφικών.

Η Apple έχει επίσης ξεκινήσει την ανάπτυξη του chip M3, που αναμένεται να τροφοδοτήσει το iMac και άλλα προϊόντα στο μέλλον.

[via]

 

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...