Jump to content

Εταιρεία αδειοδότησης ευρεσιτεχνιών μηνύει τη Samsung


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μια εταιρεία αδειοδότησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κατέθεσε μήνυση εναντίον της Samsung για έναν ευρέως χρησιμοποιούμενο αλγόριθμο μπαταρίας. Η όλη υπόθεση θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις για ολόκληρο τον κλάδο.

Η εταιρεία που ξεκινά αυτό τον νέο δικαστικό αγώνα ονομάζεται K.Mizra και αδειοδοτεί “υψηλής αξίας/υψηλής ποιότητας διπλώματα ευρεσιτεχνίας με παγκόσμια εμβέλεια” από εταιρείες όπως η IBM, η Sharp και διάφοροι ερευνητικοί οργανισμοί και στη συνέχεια μηνύει οποιαδήποτε εταιρεία πιστεύει ότι μπορεί να παραβιάζει αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Η Samsung είναι ο τελευταίος στόχος της, με την K.Mizra να καταθέτει μήνυση στις 20 Μαΐου 2022, υποστηρίζοντας ότι ο αλγόριθμος πρόβλεψης ζωής της μπαταρίας της νοτιοκορεατικής εταιρείας παραβιάζει μία από τις πατέντες του χαρτοφυλακίου της.

Συγκεκριμένα, η K.Mizra ισχυρίζεται ότι το εν λόγω δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναπτύχθηκε από το Nederlandse Organisatie voor Togepast Natuurwetenschappelijk Onderzoe ​​(TNO), ένα ολλανδικό ερευνητικό ινστιτούτο. Ο αλγόριθμος αναλύει τη συμπεριφορά των χρηστών για να προβλέψει με μεγαλύτερη ακρίβεια πόσο θα διαρκέσει η μπαταρία της συσκευής τους. Η εταιρεία λέει ότι οι κατασκευαστές επωφελούνται από τη χρήση του αλγόριθμου, καθώς τους εξοικονομεί χρόνο για να εκτελέσουν επίπονα αμέτρητα σενάρια για να προβλέψουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας συγκεκριμένων συσκευών.

Έκπληξη προκαλεί πως η συγκεκριμένη εταιρεία δείχνει μια εμμονή ειδικά απέναντι στην Samsung, αγνοώντας το γεγονός πως παρόμοιους αλγόριθμους χρησιμοποιούν και άλλοι κατασκευαστές, όπως Xiaomi και Google. Η εταιρεία δηλώνει συγκεκριμένα “ότι η πρόβλεψη χρόνου εκτέλεσης μπαταρίας, όπως εφαρμόζεται σε mobile συσκευές Samsung που χρησιμοποιούν νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Android, παραβιάζει την εν λόγω πατέντα”.  Φυσικά, είναι επίσης πιθανό η εταιρεία να δοκιμάζει απλώς το τρόπο αντιμετώπισης της Samsung, με σχέδια να μηνύσει περισσότερες εταιρείες εάν αυτή η αρχική αγωγή είναι επιτυχής.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...