Jump to content

Samsung: Μας περιγράφει τον τεράστιο αισθητήρα 200MP και παράλληλα φωτογραφίζει μια γάτα!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επαινετικά ήταν τα σχόλια από πέρυσι για την Samsung σχετικά με τον τεράστιο αισθητήρα κάμερας των 200MP. Το μοντέλο ISOCELL HP1 υποσχέθηκε πολλά με την ολοκαίνουργια τεχνολογία ChameleonCell και τον τεράστιο αριθμό pixel, αλλά δεν έχουμε δει ακόμη μια συσκευή με αυτόν τον αισθητήρα. Κάποια στιγμή, εντοπίστηκαν φήμες που έλεγαν ότι η Motorola θα λανσάρει τον ολοκαίνουργιο αισθητήρα στο επερχόμενο Frontier τον Ιούλιο, επιπλέον βρέθηκαν και κάποιες εικόνες που επιβεβαίωσαν την πληροφορία.

Τώρα, έρχεται ένα promo βίντεο από την Samsung που δείχνει εν δράσει τον νέο αισθητήρα, φωτογραφίζοντας μια χαριτωμένη γάτα και στη συνέχεια εκτυπώνοντας μια τεράστια διαφημιστική πινακίδα από την εικόνα που τραβήχτηκε με τον ISOCELL HP1.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, σχεδόν οι πάντες λατρεύουν τις γάτες και η συγκεκριμένη που πρωταγωνιστεί στο βίντεο είναι πολύ χαριτωμένη, ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ίδιος ο αισθητήρας τοποθετήθηκε σε μια ειδική βάση που διαθέτει δύο πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων με πολλά στοιχεία.

Η εικόνα καταγράφηκε επίσης σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον με φωτισμό στούντιο και ένα σωρό επαγγελματίες να κάνουν τα μαγικά τους. Όλες οι αποποιήσεις ευθυνών κατά τη διάρκεια του βίντεο κλιπ αφήνουν επίσης την ιδέα ότι το αποτέλεσμα δεν θα αναπαραχθεί εύκολα με ένα κινητό τηλέφωνο.

Ωστόσο, η χρήση ενός αισθητήρα κάμερας κινητού τηλεφώνου για την εκτύπωση μιας διαφημιστικής πινακίδας 28 x 22 μέτρων είναι από μόνη της εντυπωσιακή. Το επίπεδο λεπτομέρειας και τα χρώματα είναι εκπληκτικά.

Περιγραφή του αισθητήρα Samsung ISOCELL HP1

Ο αριθμός 200MP ξεχωρίζει στο φύλλο προδιαγραφών, αλλά δεν είναι το μόνο μαγικό χαρακτηριστικό στον αισθητήρα HP1. Η τεχνολογία ChameleonCell είναι ένας νέος τρόπος ομαδοποίησης εικονοστοιχείων για τη δημιουργία μεγαλύτερων. Η τεχνολογία είναι γνωστή ως “pixel binning” και η Samsung τη χρησιμοποιεί σχεδόν σε όλους τους αισθητήρες τα τελευταία δύο χρόνια.

Συνδυάζοντας τις πληροφορίες από πολλά pixel σε ένα, η Samsung αυξάνει αποτελεσματικά το μέγεθος pixel του αισθητήρα. Το ISOCELL HP1 έχει pixel 0,64 micron, το οποίο είναι μικρό για τα σύγχρονα πρότυπα.
Εκεί μπαίνει στο παιχνίδι το binning pixel. Ενώ οι προηγούμενες επαναλήψεις της ιδέας επέτρεπαν να συνδυαστούν μόνο 4 εικονοστοιχεία σε ένα, η τεχνολογία ChameleonCell μπορεί να ομαδοποιήσει 4, 8 και 16 εικονοστοιχεία για να λειτουργήσει σαν ένα με μεγαλύτερο μέγεθος.

Πρακτικά όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι το ISOCELL HP1 (και ενδεχομένως όλα τα τηλέφωνα που είναι εξοπλισμένα με αυτό) μπορεί να τραβήξει εικόνες 200MP με pixel 0,64 micron, εικόνες 50MP με pixel 1,28 micron ή 12,5MP με pixel 2,56 micron.

Σε τέλειες συνθήκες (στούντιο), η λειτουργία 200MP μπορεί να επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ και σε καθημερινές καταστάσεις, η δυνατότητα λήψης των 12,5 MP με τεράστια pixel είναι πολύ πιο πρακτική και χρήσιμη, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το ISOCELL HP1 θα πρέπει να επιτρέπει στα smartphones να τραβούν βίντεο 8K/30fps, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία binning quad-pixel.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...