Jump to content

Τα πρώτα AirPods στον κόσμο με θύρα USB-C, είναι γεγονός!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα πάντα (ή έστω η πλειοψηφία προϊόντων) που φέρουν το logo της Apple φορτίζονται μέσω του κυκλώματος θυρών lighting, όπως φορητοί υπολογιστές, iPad, iPhone και AirPods. Δεν έχει κατορθώσει ακόμη η εταιρεία να υιοθετήσει πλήρως τις θύρες USB που θα ενισχύσουν την ευελιξία τους.

Ο σχεδιαστής Ken Pillonel είναι ένας από τους πολλούς μέσα στο πλήθος χρηστών που δεν αισθάνεται άνετα με την απουσία υποστήριξης USB-C για τα αγαπημένα του προϊόντα Apple. Συνέχισε να αναζητά τρόπους για να ενσωματώσει την επιλογή υποστήριξης USB-C σε συσκευές Apple. Ο Pillonel έχει πλέον τροποποιήσει τα AirPods του για να υποστηρίζουν την φόρτιση USB-C και την μεταφορά δεδομένων.

Δεν είναι διόλου άσχετoς με το αντικείμενο ο Pillonel, αντιθέτως είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στη ρομποτική στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο. Νωρίτερα σχεδίασε το πρώτο iPhone με ενσωματωμένη θύρα USB-C καταργώντας τη θύρα lightning. Η θύρα USB-C στο iPhone θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για μεταφορά δεδομένων καθώς και για φόρτιση της συσκευής. Τώρα έχει αντιγράψει το κατόρθωμα του στα AirPods του. Τα USB-C AirPods δεν διακρίνονται από τα κανονικά AirPods της Apple εκτός από την παρουσία φόρτισης USB-C.

Τα AirPods είναι πολύ μικρότερα και περιλάμβαναν μια πιο προσεκτική αποσύνδεση από τον εφευρέτη. Ο Pillonel άνοιξε το πλαστικό περίβλημα για να αφαιρέσει το μικρο-κύκλωμα της θύρας lightning. Στη συνέχεια αντικατέστησε τη θύρα lightning με άλλη θύρα USB-C. Ο Pillonel τόνισε ότι η διαδικασία αντικατάστασης της θύρας Lightning είναι πολύπλοκη. Είναι επίσης μια δαπανηρή εργασία. Τώρα, ο εν λόγω κύριος λέει ότι χρησιμοποιεί το ίδιο καλώδιο USB-C για να φορτίσει το MacBook, το iPhone και τα AirPods του.

Υπάρχουν εικασίες ότι η Apple θα μεταβεί σε USB-C το επόμενο έτος λόγω της πίεσης από ορισμένες πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ. Οι προσπάθειες του Pillonel έδωσαν κάποια διαφώτιση αυτής της πιθανότητας, στο μέλλον. Εάν πράγματι η Apple εγκαταλείψει την αποκλειστική θύρα lightning για το USB-C, θα πρέπει να κάνει προσαρμογές και στα AirPods της.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...