Jump to content

Κορυφαίος αναλυτής λέει ότι η Apple θα προσπαθήσει ξανά με το HomePod


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στραβά πήγαν όλα εξαρχής με το HomePod της Apple και μάλιστα ήταν ακριβό όταν κυκλοφόρησε το 2018 με τιμή αγοράς στα 349 δολάρια.
Η Apple μείωσε την τιμή κατά 50 $ στα 299 $, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει το κοινό. Τελικά, η εταιρεία κυκλοφόρησε το HomePod mini τον Νοέμβριο του 2020 με τιμή 99 $ για να ανταγωνιστεί τα μικρότερα και φθηνότερα μοντέλα που κατασκευάζονται από την Amazon και την Google.
Το HomePod έφυγε αλλά δεν ξεχάστηκε. Ο αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo είπε σε ένα tweet ότι η Apple θα κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του έξυπνου ηχείου κάποια στιγμή κατά το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ή το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Αυτό το μοντέλο θα είναι μεγαλύτερο από το HomePod mini, αλλά η Apple θα περικόψει τις γωνίες με πολλά από τα χαρακτηριστικά, προκειμένου να διατηρήσει την τιμή κάτω από τα $300.
Μια άλλη σκέψη είναι πως θα υπάρξει μια νέα έκδοση του HomePod mini. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο Kuo λέει να μην περιμένουμε μεγάλη αλλαγή στο σχεδιασμό του υλικού. Ο αναλυτής είπε συγκεκριμένα, “ίσως να μην υπάρχει μεγάλη καινοτομία στον σχεδιασμό του υλικού”. Ο Kuo λέει επίσης ότι ενώ τα έξυπνα ηχεία είναι “αναμφισβήτητα ένα από τα βασικά στοιχεία του οικιακού οικοσυστήματος”, πιστεύει ότι η Apple δεν έχει ακόμη βρει έναν τρόπο με τον οποίο μπορεί να είναι επιτυχημένη σε αυτήν την αγορά.
Ποιο ήταν το λάθος της Apple;
Εκεί που η Apple έκανε το λάθος της με το HomePod ήταν οτι εστίασε κυρίως στις δυνατότητες ήχου πολύ περισσότερο ​​από άλλα έξυπνα ηχεία. Αλλά το να κάνεις μια συσκευή πολύ premium μπορεί να αποτύχει, ειδικά όσον αφορά την τιμή. Η Apple δεν κατάλαβε ποιος ήταν ο αγοραστής-στόχος των έξυπνων ηχείων, καθώς ανακάλυψε ότι ήταν οι λάτρεις του ήχου πρόθυμοι να πληρώσουν μεγάλα χρήματα για ήχο υψηλής ποιότητας. Αλλά η εταιρεία δεν θα κάνει το ίδιο λάθος σύμφωνα με τον Kuo. Η Apple χρειάζεται επίσης να βελτιώσει το Siri, ειδικά επειδή ένας ψηφιακός βοηθός είναι τόσο ουσιαστικό χαρακτηριστικό ενός έξυπνου ηχείου.
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...