Jump to content

Λιγότερες παρακολουθήσεις από το Facebook όσον αφορά την τοποθεσία;


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φρένο βάζει το Facebook στην συλλογή γεωγραφικών εντοπισμών μέσω ορισμένων υπηρεσιών. Ως εκ τούτου, οι λειτουργίες που προηγουμένως παρακολουθούσαν την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των Nearby Friends και των ειδοποιήσεων καιρού μεταξύ άλλων, θα διακοπούν σύντομα (μετά τις 31 Μαΐου 2022).

Σε μια δήλωση στο The Verge, εκπρόσωπος της Meta επιβεβαίωσε την “κατάργηση ορισμένων υπηρεσιών που βασίζονται στην τοποθεσία του χρήστη”.

Αρχικά, οι πληροφορίες σχετικά με την απόφαση τερματισμού της συλλογής δεδομένων γεωγραφικού εντοπισμού γνωστοποιήθηκαν στους χρήστες που χρησιμοποιούν τις προαναφερθείσες υπηρεσίες μέσω ειδοποίησης. Η επίσημη αιτιολόγηση για τη διακοπή είναι η “χαμηλή χρήση” από την πλευρά των χρηστών.

Όχι μόνο δεν θα συλλέγονται πλέον δεδομένα, αλλά το Facebook θα διαγράψει όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα την 1η Αυγούστου 2022. Οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν λήψη και προβολή των δεδομένων που συλλέγονται από την πλατφόρμα πριν από αυτό το σημείο αποκοπής μέσω του μενού ρυθμίσεων και απορρήτου.

Να σημειωθεί ότι αυτό δεν σημαίνει ότι το Facebook θα σταματήσει εντελώς να συλλέγει δεδομένα γεωγραφικής θέσης. Σύμφωνα με την πολιτική δεδομένων της εταιρείας, οι εν λόγω πληροφορίες θα συνεχίσουν να συλλέγονται και να επεξεργάζονται, αν και για άλλες “εμπειρίες-σκοπούς”.

Αυτό φυσικά εγείρει ορισμένα ερωτήματα, αλλά κανείς δεν πίστεψε ότι το Facebook θα εγκατέλειπε οικειοθελώς τη συλλογή τόσων πολύτιμων δεδομένων χρηστών. Η Meta έχει δεχθεί πυρά τα τελευταία χρόνια για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται ευαίσθητες πληροφορίες χρηστών. Συνέπεια αυτών των τακτικών ήταν να πάρουν τα μέτρα τους εταιρείες όπως η Apple και μερικές κυβερνήσεις να αρχίσουν να εφαρμόζουν μέτρα για τη διαφύλαξη των δεδομένων των χρηστών. Στην πλατφόρμα του iOS, επιτρέπεται στους χρήστες να δηλώνου ψευδή γεωγραφική θέση και επιπλέον αν θέλουν μπορούν να την αποκρύπτουν εντελώς από το Facebook.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...