Jump to content

Η Apple πρέπει να διορθώσει τα σφάλματα των AirTags


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ψευδείς ειδοποιήσεις στέλνουν ενίοτε τα AirTag και λανθασμένα οι χρήστες πιστεύουν ότι παρακολουθούνται κάθε στιγμή. Ενώ η συσκευή σχεδιάστηκε για να βοηθά τους ανθρώπους να παρακολουθούν μικροαντικείμενα που είναι πιθανό να χάσουν, όπως μπρελόκ, τα AirTag έχουν χρησιμοποιηθεί από εγκληματίες για να παρακολουθούν το πού βρίσκονται ορισμένα μοντέλα αυτοκινήτων που αποφέρουν υψηλές αποδόσεις στην αγορά κλεμμένων.
Πρόσφατα, στο Disney World μια μητέρα και μια κόρη έφευγαν από το πάρκο και η κόρη έλαβε μια ειδοποίηση στο iPhone της που έλεγε ότι παρακολουθείτο από το AirTag άλλου ατόμου. Ευτυχώς, δεν προέκυψε τίποτα από το περιστατικό, αν και τρόμαξε και τις δύο.
Όλο και περισσότεροι είναι οι χρήστες iPhone που λαμβάνουν τέτοιες ειδοποιήσεις ακόμα κι αν δεν παρακολουθούνται καθόλου. Ορισμένες από αυτές τις προειδοποιήσεις λαμβάνονται στη μέση της νύχτας και τρομάζουν τους παραλήπτες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αποστολές γίνονται λόγω σφαλμάτων.
Οι ψευδείς αναφορές έχουν δημιουργήσει “σύγχυση και ανησυχία και έχουν οδηγήσει τους αποδέκτες σε κυνηγητά φαντασμάτων”, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Τα γραφήματα που παρακολουθούν αυτές τις ψευδείς ειδοποιήσεις AirTag δημιουργούν μοτίβα που δεν είναι ρεαλιστικά. Αυτά τα μοτίβα δείχνουν τις ακανόνιστες κινήσεις αυτών των AirTag να κινούνται προς παράλογες κατευθύνσεις.
Ο Ryan McClain, ένας 25χρονος έμπορος στην Ινδιανάπολη, έλαβε μια ειδοποίηση ένα πρωί τον περασμένο μήνα που έλεγε ότι παρακολουθούνταν. Η αντίδρασή του ήταν ένας συνδυασμός σύγχυσης, φόβου και ανησυχίας. “Ήταν ένα σοκ για το πρωινό μου», είπε. “Σκέφτηκα, “Ποιος θα ήθελε να με καταδιώξει; Ποιος θα ήθελε να με πληγώσει;”
Μια άλλη χρήστης iPhone, η 24χρονη Natalia Garcia, έλαβε μια ειδοποίηση που της έλεγε ότι “βρέθηκε ένα AirTag να κινείται μαζί σου”. Έλαβε το μήνυμα μετά από ένα βράδυ στο κέντρο του Σικάγο. “Ήταν τρομακτικό”, είπε , “Έλεγξα την τσάντα μου, κοίταξα ολόγυρα για να βεβαιωθώ ότι κανείς δεν μου έβαλε AirTag”. Προσπάθησε να αναγκάσει το tracker να χτυπήσει το ξυπνητήρι, αλλά η εφαρμογή Find My απλά έλεγε “AirTag Not Reachable”.
Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε εάν βομβαρδίζεστε με ψεύτικες ειδοποιήσεις; Πρέπει να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις; Όχι όλοι, λέει ο John DeCarlo, διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος ποινικής δικαιοσύνης στο Πανεπιστήμιο του New Haven και πρώην αρχηγός της αστυνομίας στο Branford, Conn. “Η λήψη ψευδών συναγερμών με την τεχνολογία είναι συνηθισμένο φαινόμενο”, είπε ο DeCarlo. “Αν απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις, τότε θα χάσετε και τα όποια οφέλη.”
Εάν οι ψεύτικες ειδοποιήσεις προέρχονται από ένα σφάλμα, οφείλει η Apple να προσπαθήσει να το εξαλείψει ώστε οι χρήστες να αισθάνονται ότι ένας αόρατος εχθρός έχει συνεχώς τα μάτια του πάνω τους.
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...