Jump to content

Το YouTube δοκιμάζει ένα αυστηρότερο σύστημα εποπτείας


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πολλοί δημιουργοί/χρήστες του YouTube έχουν εκφράσει βαθύτατη απογοήτευση με την αύξηση των ανεπιθύμητων σχολίων στα κανάλια τους τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Linus Tech Tips, Jacksepticeye και MKBHD. Κοινό σημείο αναφοράς για όλους είναι πως τα κανάλια που διατηρούν στην πασίγνωστη πλατφόρμα βίντεο, έχουν γεμίσει με πάρα πολλούς κακόβουλους σχολιαστές που υποδύονται διάφορους ρόλους για να εξαπατήσουν τους θεατές τους.

“Το YouTube έχει ένα πρόβλημα με τα ανεπιθύμητα σχόλια”, είπε ο Linus Sebastian για να ξεκινήσει ένα βίντεο την 1η Φεβρουαρίου στο κανάλι του Linus Tech Tips. “Από τις απάτες κρυπτογράφησης μέχρι τα συμπληρώματα υγείας και το δωρεάν Robux, απλώς όλα χειροτερεύουν κάθε μέρα”.

“Το ανεπιθύμητο περιεχόμενο σχολίων στο YouTube ήταν εκτός ελέγχου στο επόμενο επίπεδο εδώ και μήνες”, λέει η περιγραφή για το βίντεο του Marques «MKBHD» Brownlee την 1η Απριλίου με τίτλο “YouTube Needs to Fix This.”

Μια ιδιαίτερη ποικιλομορφία μπορεί να παρατηρήσει κανείς στα ανεπιθύμητα σχόλια στο YouTube και μάλιστα οι μεγάλοι δημιουργοί συχνά ανησυχούν για ανεπιθύμητα μηνύματα που τους μιμούνται, υπόσχονται στους θεατές κάτι καλό για να τους στείλουν μηνύματα και στη συνέχεια κατευθύνουν άτομα εκτός YouTube με κάποιο τρόπο για να τους εξαπατήσουν τελικά.

Άλλα σχόλια ανεπιθύμητης αλληλογραφίας μπορεί να είναι λιγότερο φανερά κακόβουλα, αλλά παρόλα αυτά ενοχλητικά ή δυνητικά επιβλαβή.

Σε καθημερινή βάση, το YouTube επιχειρεί μέσω πολλών tools να καταπολεμήσει και να αφαιρέσει αμέτρητα ανεπιθύμητα σχόλια, χρησιμοποιώντας κυρίως τη μηχανική εκμάθηση και τον ανθρώπινο έλεγχο. Η εταιρεία αφαίρεσε “πάνω από 950 εκατομμύρια σχόλια για παραβίαση των πολιτικών μας σχετικά με ανεπιθύμητα μηνύματα, παραπλανήσεις και απάτες” μόνο το τέταρτο τρίμηνο του 2021, δήλωσε ο εκπρόσωπος του YouTube Ivy Choi σε δήλωση στο The Verge. “Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των αφαιρέσεων εντοπίστηκαν για πρώτη φορά από αυτοματοποιημένα συστήματα επισήμανσης”, είπε ο Choi.

Τίποτα δεν επαρκεί και το YouTube φαίνεται να το γνωρίζει. Ο Brownlee δημοσίευσε την Παρασκευή σχετικά με μια νέα πειραματική λειτουργία εποπτείας που θα “αυξήσει την αυστηρότητα” των δυνητικά ακατάλληλων σχολίων που κρατούνται αυτόματα για έλεγχο. Το YouTube άρχισε να δοκιμάζει τη βελτιωμένη λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2021, είπε η εκπρόσωπος Mariana De Felice και σημείωσε ότι η εταιρεία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τη λειτουργία για να κρατήσει πιθανώς ακατάλληλα σχόλια για έλεγχο το 2016.

Επίσης, ο Sebastian και ο Brownlee ανέφεραν το εργαλείο “YouTube Spammer Purge” που δημιουργήθηκε από τον YouTuber ThioJoe, το οποίο “σας επιτρέπει να φιλτράρετε και να αναζητάτε σχόλια ανεπιθύμητου περιεχομένου στο κανάλι σας και στα κανάλια άλλων στο πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να διαγράψτε/αναφέρετε τους πάντες ταυτόχρονα”, σύμφωνα με την περιγραφή του GitHub.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...