Jump to content

Η λειτουργία προεπισκόπησης αρχείων του macOS στα Windows 11


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Βολικό θαρρούμε πως είναι το παράθυρο προεπισκόπησης του File Explorer, όμως υπάρχει και το αντίστοιχο Quick Look στο macOS που επιτρέπει την γρήγορη προεπισκόπηση αρχείων, όπως φωτογραφίες ή κείμενα. Ενώ το παράθυρο προεπισκόπησης του File Explorer υποστηρίζει προηγμένα αρχεία μετά την τελευταία ενημέρωση PowerToys, οι χρήστες βρίσκουν το Quick Look του macOS πιο συναρπαστικό, καθώς σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση αρχείων με το πάτημα του Space Bar.

Η Microsoft εξετάζει τώρα μια παρόμοια δυνατότητα για τα Windows 11 και Windows 10. Αυτή η δυνατότητα ονομάζεται “Peek” και θα παραδοθεί μέσω του PowerToys. Εφαρμόζει ακριβώς το ίδιο είδος εύχρηστων γρήγορων προεπισκοπήσεων όταν εργάζεστε με αρχεία σε Windows 11 και Windows 10.

Έγιναν μερικές δοκιμές και τελικά άρεσε αυτή η νέα δυνατότητα στην Microsoft

Αυτή η δυνατότητα προφανώς αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας hack στη Microsoft και υποτίθεται ότι ήταν ένα εσωτερικό πρωτότυπο/πείραμα. Στην εταιρεία άρεσε η ιδέα μιας αστραπιαίας δυνατότητας προεπισκόπησης αρχείων και την ενσωμάτωσε σε εσωτερικές εκδόσεις του Microsoft PowerToys.

Ακριβώς όπως η γρήγορη προβολή στο macOS, μπορείτε απλά να επιλέξετε ή να επισημάνετε ένα αρχείο στην “Εξερεύνηση αρχείων” ή στην “Επιφάνεια εργασίας και να πατήσετε Shift + το πλήκτρο space για προεπισκόπηση των περιεχομένων του αρχείου. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για εικόνα, μπορείτε να πατήσετε Shift + το πλήκτρο space για και να ανοίξετε μια γρήγορη προεπισκόπηση των μέσων σε ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο.

Θα χρειαστεί να πατήσετε ξανά το πλήκτρο για να το κλείσετε ή μπορείτε επίσης να πατήσετε το πλήκτρο Enter. Σε αντίθεση με τα εργαλεία τρίτων, η λειτουργία PowerToys Peek χρησιμοποιεί την εφαρμογή Microsoft Photos για την απόδοση της προεπισκόπησης των πολυμέσων. Είναι επίσης δυνατό να κάνετε μεγέθυνση ή σμίκρυνση των εικόνων σε προεπισκόπηση και να τις επεξεργαστείτε στην εφαρμογή Microsoft Photos.

Η συντόμευση Shift + spacebar ενεργοποιεί τη εύχρηστη λειτουργία PowerToys Peek στα Windows και λειτουργεί μόνο όταν η εφαρμογή εκτελείται στο παρασκήνιο και η απόδοση είναι πολύ καλύτερη από τις εφαρμογές τρίτων λόγω της ενσωμάτωσης της εφαρμογής Photos.

Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν περιηγείστε σε φακέλους που περιέχουν αρχεία πολυμέσων και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι μια συγκεκριμένη εικόνα είναι αυτό που νομίζετε ότι είναι προτού τη διαγράψετε ή εκτελέσετε άλλες ενέργειες.

Το PowerToys Peek φαίνεται σίγουρα σαν ένα έξυπνο μικρό χρήσιμο κομμάτι λογισμικού για Windows και θα ήταν εντελώς δωρεάν χωρίς διαφημίσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαρακτηριστικό είναι ακόμα πρωτότυπο και δεν είναι ακόμη έτοιμο για τους καταναλωτές.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...