Jump to content

Για πρώτη φορά θα δούμε τον αισθητήρα Sony IMX800 στο Xiaomi 12 Ultra


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η Sony θεωρείται κορυφαίος κατασκευαστής αισθητήρων για κάμερες που τοποθετούνται σε σύγχρονα smartphones και είναι ένας από αυτούς που υπαγορεύουν τους κανόνες για την ανάπτυξη αυτού του τμήματος. Το επόμενο βήμα προς τα εμπρός θα πρέπει να είναι ο αισθητήρας Sony IMX800, ο οποίος ήδη δοκιμάζεται και ετοιμάζεται να ανακοινωθεί με κάθε λεπτομέρεια. Ο νέος αισθητήρας θα βρει το δρόμο του στις ναυαρχίδες του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους και θα φέρει μαζί του ταχύτερη αυτόματη εστίαση, βελτιωμένη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό και καλύτερη απόδοση σταθεροποίησης εικόνας.

Είναι λογικό να ξεκινήσει μια μάχη στην αγορά για το ποιος θα είναι ο πρώτος που θα κυκλοφορήσει τη ναυαρχίδα με τον αισθητήρα Sony IMX800. Είναι προβλέψιμο να ακούσουμε ότι η Xiaomi ισχυρίζεται ότι είναι η πρωτοπόρος με την premium ναυαρχίδα Xiaomi 12 Ultra, που θα “διαγωνιστεί” προκειμένου να κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου camera-smartphone της αγοράς.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το οπτικό φορμά του Sony IMX800 θα είναι 1/1,1 ίντσες και ανάλυση 50MP. Θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους αισθητήρες στην αγορά, μεγαλύτερος και από τον Samsung ISOCELL GN2 που βρίσκεται στο Xiaomi Mi 11 Ultra.

Η ίδια η ναυαρχίδα Xiaomi 12 Ultra θα προσφέρει οθόνη 2.2K LTPO 2.0 OLED, SoC Snapdragon 8 Gen 1/Gen 1+ και γρήγορη ενσύρματη φόρτιση 125 W. Εκτός από τον αισθητήρα 50 MP Sony IMX800, η κύρια κάμερα της ναυαρχίδας θα πρέπει να προσφέρει τρεις αισθητήρες και όλοι με ανάλυση 48 MP. Ένα από αυτά θα είναι ένα περισκόπιο ζουμ με οπτικό ζουμ 5x. Η συνεργασία με την κάμερα είναι το ιδιόκτητο chipset επεξεργασίας εικόνας δεύτερης γενιάς της Surge.

Στο κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo δημοσιεύτηκαν πρόσφατα renders του smartphone Xiaomi 12 Ultra, που ανήκει στην high-end κατηγορία. Μπορεί να είναι η πρώτη συσκευή που βασίζεται στην πλατφόρμα Snapdragon 8 Gen 1 Plus.

Επιπλέον, οι νέες εικόνες του smartphone Xiaomi 12 Ultra είναι συνεπείς με τα προηγούμενα renders, για παράδειγμα το εξωτερικό διακριτικό χαρακτηριστικό της συσκευής θα είναι ο μη τυποποιημένος σχεδιασμός του μπλοκ κάμερας στο πίσω πάνελ, που θα κρύβεται πίσω από μια μεγάλη στρογγυλή ενότητα. Αλλά το νέο μοντέλο δεν θα έχει πρόσθετη οθόνη στο πίσω μέρος, πιθανώς, ο κατασκευαστής θεώρησε ότι η πειραματική λύση στο Xiaomi 11 Ultra δεν ήταν αρκετά αποτελεσματική.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...