Jump to content

Ο Intel Core i9 στα 5,5 GHz είναι αδιαμφισβήτητα η ταχύτερη CPU στον κόσμο


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τον τίτλο της ταχύτερης μονάδας CPU στον κόσμο διεκδικεί για φέτος η Intel με το μοντέλο επεξεργαστή 12ης γενιάς Core i9-12900KS, ο οποίος μπορεί να λειτουργεί σε μέγιστη συχνότητα 5,5 GHz! Αυτή η CPU παρουσιάστηκε στην πραγματικότητα τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια της CES 2022 και είναι η πρώτη φορά που αυτό το SoC πετύχει την ταχύτητα σε έως και δύο πυρήνες! Μπορεί να είναι μια τέλεια επιλογή για χρήστες με ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις και φυσικά ότι πιο ιδανικό για gamers.  Το μοντέλο φέρει έναν τίτλο Special Edition και εκεί ταιριάζει το “S” στο τέλος του ονόματος. Η δημιουργός του (Intel) ανακοίνωσε ότι το συναρπαστικό chipset θα είναι διαθέσιμο από τις 5 Απριλίου στα 739 $. Η μονάδα θα πωλείται επίσης από συνεργάτες OEM της Intel.

Η αρχιτεκτονική του επεξεργαστή είναι πανομοιότυπη με τον Core i9-12900K, την τρέχουσα ναυαρχίδα της Intel, με 16 πυρήνες και 24 threads και 30MB μνήμη cache L3. Μοναδική διαφορά που κάνει αυτό το μοντέλο να ξεχωρίζει είναι η ενισχυμένη βασική ισχύς των 150 W, που επιτρέπει στον επεξεργαστή να λειτουργεί σε ταχύτητες 5,5 GHz. Συγκριτικά, ο κανονικός Core i9 12ης γενιάς φτάνει τα 5,2 GHz με τροφοδοσία 125 W.

“Η Intel συνεχίζει να προωθεί ισχυρές μονάδες για παιχνίδια με τον νέο επεξεργαστή Intel Core i9-12900KS 12ης γενιάς. Βασισμένος στην υβριδική αρχιτεκτονική απόδοσης 12ης γενιάς της Intel, αυτός ο επεξεργαστής μπορεί να αγγίξει τα 5,5 GHz σε έως και δύο πυρήνες για πρώτη φορά, δίνοντας στους πιο ακραίους παίκτες τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσουν την απόδοση”.

Οι 16 πυρήνες έρχονται σε δύο ξεχωριστά συμπλέγματα. Ως συνήθως, οι χρήστες θα έχουν οκτώ πυρήνες υπεύθυνους για τις απαιτητικές εργασίες. Τα άλλα οκτώ θα αντιπροσωπεύουν τις πιο ελαφριές εργασίες που δεν χρειάζονται απαραίτητα έντονη ισχύ. Ως εκ τούτου, ονομάζονται πυρήνες απόδοσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το chipset είναι συμβατό με τις μητρικές κάρτες Z690. Η Intel συνιστά περαιτέρω να κατεβάσουν τις πιο πρόσφατες εκδόσεις BIO’s για όσους θέλουν να έχουν την καλύτερη εμπειρία στα παιχνίδια.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...