Jump to content

Τον αντίπαλο του iPhone ετοιμάζει η Nothing σύμφωνα με τον Carl Pei


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ένας καινούργιος “παίκτης” έρχεται να προστεθεί στην αγορά των smartphones αυτό το καλοκαίρι και πρόκειται για την εταιρεία Nothing!

Σήμερα, ο CEO και πρώην συνιδρυτής της OnePlus, Carl Pei, κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης επιβεβαίωσε την παραπάνω είδηση και αναφέρθηκε σε μια συσκευή με το όνομα Phone 1 που θα τρέχει Android και θα τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon. Μάλιστα αυτό το τηλέφωνο εθεάθη στα χέρια του CEO της Qualcomm, Cristiano Amon, μέσα σε μια θήκη προστασίας.

Το Phone 1 θα είναι το δεύτερο προϊόν της εταιρείας μετά την κυκλοφορία των πραγματικών ασύρματων ακουστικών Ear 1 που είδαμε πέρυσι. Ένα σύντομο τρέιλερ που κυκλοφόρησε σήμερα υποδηλώνει ότι το τηλέφωνο θα μπορούσε να έχει μια σειρά από φωτεινές λωρίδες ενσωματωμένες στο πίσω μέρος του, ενώ μια προηγούμενη αναφορά ισχυριζόταν ότι θα μπορούσε να διαθέτει διαφανή σχεδιαστικά στοιχεία όπως τα ακουστικά της εταιρείας.

Καθόλου έτοιμη πάντως δεν ήταν η Nothing ώστε να μιλήσει για τις προδιαγραφές ή την τιμή. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με το The Verge ενόψει της σημερινής εκδήλωσης, ο Pei ήταν ακόμη σιωπηλός σχετικά με τη λειτουργία που θα μπορούσαν να έχουν αυτές οι φωτεινές λωρίδες στην τελική συσκευή. Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε πως θα ανάβουν όταν υπάρχουν ειδοποιήσεις.

Πολύ smooth και απλό σχεδιαστικά το Nothing OS

Σχετικά όμως με το λογισμικό, ο διευθύνων σύμβουλος είναι πιο προσεκτικός και έχουν ανέβει μια σειρά εικόνων του Nothing OS, του skin για Android που σχεδιάζει να ενσωματώσει το Phone 1. Οι εικόνες δεν αποκαλύπτουν πολλά για το τι μπορεί να κάνει το λογισμικό, αλλά ο Pei θέλει να δώσει έμφαση στην εμφάνισή του, το οποίο πολύ συνειδητά ευθυγραμμίζεται με το υπόλοιπο branding της Nothing. Οι αποχρώσεις που επικρατούν στο UI είναι ένα απέραντο από μαύρο σε συνδυασμό με λευκό και κόκκινο. Θα υπάρχει σχεδίαση dot matrix με γραμματοσειρά, εικονίδια και γραφικά στοιχεία σε όλο το λειτουργικό σύστημα με ενοποιημένη εμφάνιση.

Ο Pei αγαπά επίσης πολύ τον ήχο του τηλεφώνου και η χαρακτηριστική του έκφραση ήταν: Ο ήχος μας είναι πολύ ωραίος….οπότε ελέγξτε τον οπωσδήποτε”.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτό το UI

Κάτι άλλο που επισημάνθηκε είναι πώς η ομάδα προϊόντων θα εργάζεται συχνά χωριστά από την ομάδα σχεδιασμού, η οποία θα είναι ξεχωριστή από τις ομάδες λογισμικού και μάρκετινγκ. Η startup Nothing έχει ήδη ομάδες σχεδιασμού που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία και την Κίνα.

Το Δελτίο Τύπου της Nothing λέει ότι το Nothing OS του Phone 1 θα έχει βασικά στοιχεία του Android και κάθε byte έχει έναν σκοπό. Ωστόσο, μην περιμένετε το τηλέφωνο να παραπέμπει στο Essential Phone, παρόλο που η Nothing απέκτησε τα δικαιώματα της εταιρείας στις αρχές του περασμένου έτους. O CEO λέει ότι η εξαγορά αφορούσε απλώς την απόκτηση των εμπορικών της σημάτων.

Ο στόχος της Nothing κατά τα λεγόμενα του  Pei, είναι να δημιουργήσει προϊόντα με μια μοναδικά εστιασμένη σχεδιαστική γλώσσα σε όλα, από το υλικό μέχρι το λογισμικό, έτσι ώστε να μην υπάρχει ποτέ καμία ταύτιση με προτάσεις που προέρχονται από άλλες εταιρείες. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια σε έναν κόσμο που είναι ολοένα και πιο δύσκολο να ξεχωρίσεις συσκευές μεταξύ τους. Ο Pei αναφέρει ότι τα σχέδια της Dyson έχουν την ατομικότητα που θα ήθελε να μιμηθεί η Nothing – δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Dyson, Adam Bates, προσχώρησε πρόσφατα στην Nothing για να υπηρετήσει ως διευθυντής σχεδιασμού.

Ενώ η εμφάνιση του Nothing OS του Phone 1 αποτελεί σαφώς προτεραιότητα, αυτό που είναι πιο σημαντικό για την εταιρεία είναι να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα διασυνδεδεμένων συσκευών. Η στρατηγική δεν είναι καινούργια και ο βασικός εκπρόσωπος της Nothing μίλησε γι’ αυτήν όταν πρωτο-εμφανίστηκε η εταιρεία πέρυσι, απλώς τώρα έχουμε και ενδείξεις για την ύπαρξη του πρώτου τηλεφώνου!

Μεγάλος αντίπαλος η Apple

Επιθυμία της εταιρείας είναι να ανταγωνιστεί την Apple και ο Pei αναφέρει συγκεκριμένα το εντυπωσιακό Universal Control της Apple ως το είδος της δυνατότητας που θα ήθελε να δει τελικά στα προϊόντα της Nothing, αναφερόμενος στην κεντρική ομιλία του WWDC 2021 στην οποία η Apple έδειξε μια φωτογραφία από ένα iPad να συνεργάζεται εντελώς ασύρματα με iMac και MacBook.

Άρα στα πλεονεκτήματα του νέου Nothing OS βρίσκεται η απρόσκοπτη συνεργασία με τις υπόλοιπες συσκευές της εταιρείας, όμως θα υπάρχει εξίσου καλή συνεργασία και με τις συσκευές άλλων εταιρειών, ενώ εξέφρασαν και την πρόθεση να μοιράσουν άδειες χρήσης του Nothing OS και σε άλλους κατασκευαστές.

“Πιστεύω ότι έχουμε πολύ πιο εύκολο τρόπο να πείσουμε τους συνεργάτες γιατί τους βοηθάμε να κάνουν πολλές εργασίες που δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιοι”, λέει ο Pei.

Το Nothing OS launcher θα είναι διαθέσιμο για λήψη και χρήση για επιλεγμένα smartphone Android τον Απρίλιο. Επίσης, θα υπάρχουν εγγυημένες 3 ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος και 4 χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας του Android.

Πότε θα διαβάσουμε περί τεχνικών προδιαγραφών αυτού του νέου τηλεφώνου; Αργότερα, όσο πλησιάζει το καλοκαίρι θα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για αυτή την πρώτη νέα συσκευή της Nothing.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...