Jump to content

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει πλέον η Google με τη Ρωσία λόγω YouTube


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Google και Ρωσία, καθώς τον τελευταίο καιρό έχει αναλάβει έναν ρόλο ζωτικής σημασίας η πλατφόρμα YouTube στην διάδοση απειλών κατά των Ρώσων. Την Παρασκευή, 18 Μαρτίου, η Ρωσία προέτρεψε τον γίγαντα των μηχανών αναζήτησης να σταματήσει να προωθεί στο YouTube ό,τι θεωρεί απειλητικό κατά του λαού της χώρας. Επιπλέον, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εμποδίσει την υπηρεσία σε ρωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή Roskomnadzor, οι διαφημίσεις στο YouTube προωθούν την αναστολή των ρωσικών συστημάτων επικοινωνιών. Εκτός από αυτό, η Roskomnadzor κατηγορεί το YouTube ότι προωθεί τη διακοπή των σιδηροδρομικών δικτύων στη Λευκορωσία. Επιπλέον, η ρυθμιστική αρχή ισχυρίζεται ότι η ενέργεια του YouTube αντιπροσωπεύει την αντιρωσική θέση της Google. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τους λογαριασμούς που μοιράζονται αυτές τις διαφημίσεις.

 

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το YouTube απέκλεισε τα βίντεο ρωσικής προπαγάνδας παγκοσμίως και μάλιστα το ίδιο έπραξε και το Instagram. Σύμφωνα με τη Ρωσία, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κοινής χρήσης φωτογραφιών διέδιδε υλικό μίσους εναντίον του ρωσικού λαού. Επιπλέον, η Μόσχα έχει ήδη μπλοκάρει την πρόσβαση στο Facebook. Τώρα, η απαγόρευση του YouTube στη χώρα εντείνει περαιτέρω τη στάση του εναντίον των αμερικανικών εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης.

Η ρυθμιστική αρχή συνέκρινε τις ενέργειες της διοίκησης του YouTube με αυτές ενός τρομοκράτη, υποστηρίζοντας ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών. Περαιτέρω, επέκρινε τέτοιες διαφημιστικές εκστρατείες και ζήτησε από τον αμερικανικό τεχνολογικό μεγαθήριο να σταματήσει σύντομα να δημοσιεύει βίντεο κατά της Ρωσίας.

Εν τω μεταξύ, η ρωσική έκδοση του Facebook, VKontakte, σημειώνει δραστηριότητα ρεκόρ στην πλατφόρμα της από τις 24 Φεβρουαρίου. Με άλλα λόγια, έγινε δημοφιλής μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...