Jump to content

Παύση στην παραγωγή iPhone λόγω τοπικού lockdown στο Shenzhen


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο βασικότερος προμηθευτής της Apple, η Foxconn ανακοίνωσε το προσωρινό κλείσιμο παραγωγής από δύο εργοστάσιά της που εδρεύουν στο Shenzhen και αυτό συμβαίνει στα πλαίσια του γενικού lockdown που σχετίζεται με τον COVID-19. Το τοπικό αυτό lockdown επιβλήθηκε στους 17 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης την Κυριακή 13 Μαρτίου.

Η Foxconn ουσιαστικά κλείνει την μία κτιριακή της εγκατάσταση στην οποία κατασκευάζεται το iPhone της Apple, ανέφερε το Bloomberg. Σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο, ο κατασκευαστικός γίγαντας είπε ότι θα μεταφέρει την παραγωγή σε άλλες εγκαταστάσεις εκτός της πόλης Shenzhen.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Nikkei Asia , το Shenzhen είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κόμβος παραγωγής της Foxconn στην Κίνα. Η κύρια εγκατάστασή της για την παραγωγή iPhone είναι στο Zhengzhou, μια πόλη 840 μίλια βόρεια.

Τα νέα για τον τερματισμό λειτουργίας έρχονται καθώς η Apple ετοιμάζεται να ξεκινήσει να αποστέλλει τη νέα της συσκευή iPhone SE (2022), την οποία ο τεχνολογικός γίγαντας παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα.

Με τις προ-παραγγελίες ήδη ανοιχτές, οι αγοραστές ενημερώνονται επί του παρόντος ότι το νέο τηλέφωνο είναι διαθέσιμο για παραλαβή από το κατάστημα την Παρασκευή, 18 Μαρτίου, με τις ημερομηνίες αποστολής στις ΗΠΑ να φαίνονται επί του παρόντος για τα τέλη Μαρτίου. Το αν το κλείσιμο του εργοστασίου της Foxconn επηρεάζει τους χρόνους αποστολής για το νέο iPhone SE ή για οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα μοντέλα τους, μένει να φανεί.

Είναι επίσης πολύ νωρίς για να πούμε εάν το κλείδωμα στο Shenzhen θα επηρεάσει τις ημερομηνίες παράδοσης για άλλα νέα προϊόντα της Apple, συμπεριλαμβανομένου του επιτραπέζιου υπολογιστή Mac Studio που παρουσιάστηκε ταυτόχρονα με το iPhone SE (2022). Το πώς το lockdown θα επηρεάσει άλλες παγκόσμιες εταιρείες τεχνολογίας είναι επίσης δύσκολο να υπολογιστεί σε αυτό το πρώιμο στάδιο.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...