Jump to content

Κατεβάζει διακόπτες το Instagram στην Ρωσία από 14 Μαρτίου


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λογοκρισία, ψευδείς ειδήσεις και προπαγανδιστικά μηνύματα συναντάμε σχεδόν παντού, άλλωστε το διαδίκτυο είναι απέραντο, αλλά αυτή την φορά η Ρωσία για άλλους προφανείς λόγους επιθυμεί να εμποδίσει την λειτουργία των social media. Mια εβδομάδα μετά την απαγόρευση του Facebook, η κυβέρνηση της Ρωσίας προχωρά στην απαγόρευση και του Instagram.

Ενώ η απαγόρευση του Facebook ανέφερε “διάκριση κατά των ρωσικών μέσων”, αυτή τη φορά, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι συμβαίνει λόγω απόφασης της μητρικής εταιρείας Meta. Ουσιαστικά, υποστηρίζουν πως δίνεται εντολή από τους συντονιστές να επιτρέψουν δημοσιεύσεις που καλούν διαρκώς τον κόσμο να διαπράξουν κάθε μορφής βίας κατά των Ρώσων στρατιωτών εάν προέρχονται από ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, δήλωσε σε tweet ότι: “Αυτή η απόφαση θα αποκόψει 80 εκατομμύρια χρήστες στη Ρωσία από τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς το 80% των ανθρώπων στη Ρωσία ακολουθούν έναν λογαριασμό ενός δημοφιλή ατόμου στο Instagram εκτός της χώρας τους. Αυτό είναι λάθος.”

Ο αποκλεισμός δεν θα τεθεί σε ισχύ μέχρι τις 14 Μαρτίου και το ρωσικό κρατικό πρακτορείο μέσων ενημέρωσης RIA Novosti αναφέρει ότι δεν θα ισχύει το απαγορευτικό για την πλατφόρμα WhatsApp που ανήκει επίσης στη Meta.

Χθες το βράδυ, ο εκπρόσωπος του Meta, δήλωσε: “Ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, λάβαμε προσωρινά περιθώρια για μορφές πολιτικής έκφρασης που κανονικά θα παραβίαζαν τους κανόνες μας, όπως η βίαιη ομιλία, όπως μηνύματα που λένε θάνατος στους Ρώσους εισβολείς. Ακόμα δεν θα επιτρέψουμε εκκλήσεις για βία κατά των Ρώσων αμάχων”.

Ο πρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της Meta, Nick Clegg, δήλωσε: ” Έχουμε επικεντρωθεί στην προστασία του δικαιώματος του λόγου των ανθρώπων ως έκφραση αυτοάμυνας ως αντίδραση σε μια στρατιωτική εισβολή στη χώρα τους”. Ο Clegg, πρόσθεσε στα λεγόμενα του ότι εάν το Meta/Instagram εφάρμοζε τις πάγιες πολιτικές του χωρίς προσαρμογές “θα αφαιρούσαμε τώρα περιεχόμενο από τους απλούς Ουκρανούς που εκφράζουν την αντίσταση και την οργή τους στη ρωσική εισβολή, που δικαίως θα θεωρούνταν απαράδεκτο”.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...