Jump to content

Η Google λέει πως ο Chrome είναι ταχύτερος από το Safari σε Mac


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εδώ και μερικές ημέρες υπάρχει διαθέσιμη για λήψη και εγκατάσταση η νέα έκδοση Google Chrome 99 με μια σειρά βελτιώσεων τόσο για προγραμματιστές όσο και για καταναλωτές. Ωστόσο, ένα πράγμα που η Google δεν τόνισε κατά τη στιγμή της κυκλοφορίας ήταν ότι το Chrome 99 είναι ταχύτερο από ποτέ. Σήμερα, το κάνει σε μια ανάρτηση στο επίσημο blog της με μερικές συγκρίσεις, ευθέως, με τον Safari.

Υπερήφανη για την νέα της έκδοση, η Google ισχυρίστηκε ότι ο Chrome σε Mac είναι πλέον το ταχύτερο πρόγραμμα περιήγησης που κυκλοφορεί σε ευρεία κατανάλωση. Για να το αποδείξει αυτό, έχει στην πραγματικότητα τα αποτελέσματα του λογισμικού συγκριτικής αξιολόγησης της Apple, Speedometer, το οποίο χρησιμοποιείται για την απόκριση του προγράμματος περιήγησης. Το Chrome 99 σε Mac κατάφερε να καταγράψει σκορ 300 μονάδων, που είναι η υψηλότερη βαθμολογία μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με το 9to5Google, το Safari συνήθως σκοράρει περίπου στο 277.

Η Google πιστοποίησε τη χρήση της τεχνικής βελτιστοποίησης κατασκευής ThinLTO, του μεταγλωττιστή V8 Sparkplug και σύντομων ενσωματωμένων κλήσεων για τα κέρδη απόδοσης. Ακόμη και από την πλευρά των γραφικών, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμα περιήγησής της είναι 15% πιο γρήγορο από το Safari. Στους 17 μήνες από την κυκλοφορία του Chrome σε Mac που τροφοδοτούνται με M1, το πρόγραμμα περιήγησης είναι ήδη 43% ταχύτερο από την αρχική του έκδοση. Η Google συνέχισε λέγοντας ότι:

Γνωρίζουμε ότι τα benchmarks είναι μόνο ένας από τους πολλούς τρόπους μέτρησης της ταχύτητας ενός προγράμματος περιήγησης. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι το Chrome είναι στην πραγματικότητα ταχύτερο και πιο αποτελεσματικό στην καθημερινή χρήση, επομένως θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε βελτιώσεις απόδοσης.

H Google θέλει να κάνει τον Chrome ταχύτερο σε κάθε πλατφόρμα

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το Mac είναι η μόνη πλατφόρμα στην οποία εστιάζει η Google όσον αφορά την απόδοση του Chrome. H εταιρεία λέει ότι δοκιμάζει πολλές τεχνικές για να κάνει το πρόγραμμα περιήγησης πιο αποδοτικό στο Android και μόλις πριν από λίγους μήνες, ισχυρίστηκε επίσης ότι το Chrome στα Windows έχει γίνει επίσης σημαντικά πιο γρήγορο.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...