Jump to content

Εάν έχετε την εφαρμογή Antivirus, Super Cleaner, διαγράψτε την αμέσως


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι άνθρωποι του Android Police κατόπιν μιας νέας τους αποκάλυψης για μια άκρως επιβλαβής εφαρμογή στο Play Store που ονομάζεται “Antivirus, Super Cleaner”. Αν και αυτή η εφαρμογή υπόσχεται πως θα παρέχει σε κάθε χρήστη προστασία από ιούς, στην πραγματικότητα θα επηρεάσει το τηλέφωνό σας με έναν νέας γενιάς Trojan ιό για την Android συσκευή σας που ονομάζεται “SharkBot”.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το NCC Group, μια εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του Ηνωμένου Βασιλείου, ρίχνει λίγο φως στον τρόπο λειτουργίας αυτού του ιού SharkBot και πώς καταφέρνει να παρακάμψει τα μέτρα ασφαλείας του Google Play Store. Ο ιός SharkBot είναι ένα trojan τραπεζικού χαρακτήρα και απομακρυσμένης πρόσβασης που εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2021. Προς το παρόν, δεν φαίνεται ότι το SharkBot έχει ομοιότητες με ιούς Android όπως το Teabot, τον ιό που κρύβεται στην εφαρμογή “QR Code & Barcode – Scanner” ή Alien, ο ιός που είναι κρυμμένος στο Fast CleanerΗ ιδέα πίσω από το SharkBot είναι να ξεκινήσει η μεταφορά χρημάτων από μολυσμένες συσκευές χρησιμοποιώντας συστήματα αυτόματης μεταφοράς (ATS).

Το ATS του SharkBot, σύμφωνα με αναλυτές του NCC Group, είναι μια “προηγμένη τεχνική επίθεσης” που επιτρέπει στους εισβολείς να συμπληρώνουν αυτόματα πεδία σε εφαρμογές mobile banking και να πραγματοποιούν μεταφορές χρημάτων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Όταν το SharkBot εντοπίσει ότι έχετε ανοίξει μια τραπεζική εφαρμογή, θα αντικατοπτρίζει την οθόνη σύνδεσης της τράπεζας και μέσω ενός keylogger, θα στείλει αυτό που πληκτρολογείτε στους διακομιστές του εισβολέα. Επιπλέον, σύμφωνα με τους ερευνητές, το SharkBot μπορεί ακόμη και να κλέψει και να πάρει τον πλήρη έλεγχο του τηλεφώνου σας.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...