Jump to content

[MWC 2022]: Νέα τεχνολογία αισθητήρα κάμερας RGBW από την TECHNO


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σημαντική ανακοίνωση από την TECHNO Mobile κατά την διάρκεια του MWC 2022 για την νέα τεχνολογία αισθητήρα έγχρωμου φίλτρου Samsung RGBW που θα είναι διαθέσιμη στην επερχόμενη νέα σειρά CAMON. Αυτή η νέα τεχνολογία αναπτύχθηκε από κοινού με τη SAMSUNG, με την προσθήκη ενός λευκού sub-pixel στις υπάρχουσες καθολικές διαμορφώσεις RGB στα τηλέφωνα και πωλείται ως μέρος των λύσεων αισθητήρα έγχρωμου φίλτρου ISOCELL RGBW.

Η τεχνολογία RGBW (κόκκινο, πράσινο, μπλε, λευκό) προαναγγέλλεται ως η επόμενη σημαντική αλλαγή στα υπάρχοντα πλαίσια φωτογραφικών μηχανών κινητής τηλεφωνίας, επιτρέποντας στη νέα γενιά τηλεφώνων να ταιριάζουν περαιτέρω με τις επαγγελματικές κάμερες, ιδιαίτερα στις περιοχές ευαισθησίας στο φως και σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού. Ο νέος αισθητήρας RGBW θα συνδεθεί σε μια κάμερα 64MP και για να αυξήσει την είσοδο φωτός του αισθητήρα CMOS, βελτιώνοντας αποτελεσματικά την ποιότητα της εικόνας και δημιουργώντας εξαιρετικά καθαρές λεπτομέρειες χωρίς να επηρεάζεται η αντίθεση σε φόντο με σκούρο και οπίσθιο φωτισμό . Σε συνδυασμό με τη συμπληρωματική τεχνολογία Glass + Plastic (G+P) της TECNO, η πρόσληψη φωτός μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω κατά 30%, διπλασιάζοντας αποτελεσματικά τη συνολική ποιότητα εικόνας για τους χρήστες.

Πόσο άραγε διαφέρει η νέα τεχνολογία σε σύγκριση με έναν παραδοσιακό αισθητήρα RGGB;

Ο νέος αισθητήρας λήψης φωτός RGBW υιοθετεί μια νέα διάταξη εικονοστοιχείων και εισάγει λευκά pixel (W) που είναι πιο ευαίσθητα στο φως με βάση το ότι δεν καταστρέφουν τα αρχικά τρία βασικά χρώματα, με 1,7 φορές καλύτερη ευαισθησία από το πράσινο φίλτρο χρώματος, το οποίο όχι μόνο μπορεί να διασφαλίσει ότι το χρώμα δεν παραμορφώνεται, αλλά και να βελτιώσει τη φωτεινότητα της κάμερας. 

Ο Pan Xuebao, αντιπρόεδρος και επικεφαλής ερευνας και ανάπτυξης της Samsung Electronics, δήλωσε: “Αυτή η τεχνολογική καινοτομία δημιουργήθηκε με βάση τα σχόλια των χρηστών και την προσπάθεια να φέρει πιο φωτεινές και καθαρές εικόνες. ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και σούπερ νυχτερινής λειτουργίας. Η πρώτη κυκλοφορία στη σειρά CAMON της TECNO μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο της παροχής φωτογραφιών ποιότητας DSLR στα χέρια των καταναλωτών παγκοσμίως.”

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...